Keitetty kieli kastikkeen kera
Tykkäämiset
65 71
Osuvuus
93%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keittämällä, vähälaktoosinen, liha, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää lihaa, sisältää sitrusta, sisältää laktoosia

Keitetty kieli kastikkeen kera

4:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • 1
    iso sipuli
  • 2
    laakerinlehteä
  • 2
    porkkanaa
  • 10
    musta- tai valkopippuria
  • 1
    noin 600 gramman painoinen naudankieli tai vastaavasti sian kieliä
  • 2
    mausteneilikkaa
  • 0
    kylmää vettä
  • Suolavesi
  • 1 l
    vettä
  • 1 rkl
    suolaa
  • Kastike
  • 0
    (tilliä)
  • 0
    (sitruunanmehua)
  • 4 dl
    siivilöityä keitinlientä
  • 2 rkl
    vehnäjauhoja
  • 0 g
    voita
  • 0
    suolaa
 

Ohjeet

Vaihe 1Harjaa kieli joka puolelta hyvin karkealla harjalla puhtaaksi kylmän veden alla ja nosta kattilaan. Lisää sen verran vettä, että kieli tai kielet peittyvät. Lisää mausteet ja keitä liha pehmeäksi. Kypsyyttä voit koetella tikulla. Naudan kieli kypsyy hitaasti 3-4 tunnissa. Kuvan porsaankieli on pehmeämpi ja valmistuu vajaassa tunnissa. Porsaankielen keitinveteen voit laittaa myös suolan. Naudankieltä suola kovettaa entisestään. Vaihe 2Keitä naudankieli kuten edellä, mutta ilman suolaa. Ota kypsä kieli kattilasta, jäähdytä kylmässä suolavedessä aivan kylmäksi. Poista nahka nylkemällä. Vaihe 3Leikkaa kielen alla olevat rauhaset pois ellei niitä ole jo poistettu. Vaihe 4Leikkaa kieli tarjolle ohuiksi viipaleiksi vinottain. Voit tarjota viipaleet kylminä leikkeleinä vaikkapa tartarkastikkeen kanssa tai lämmittää uudestaan ja tarjota kuuman peruskastikkeen kanssa. Valmista kastike sekoittamalla ensin rasva ja jauhot kattilan pohjalla. Älä ruskista. Lisää keitinliemi, keitä 5-10 minuuttia. Mausta. Lisäkkeeksi sopivat keitetyt perunat ja etikkasäilyke. Ruokalehti 9/2001

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA