Keitetty latva-artisokka ja dippi
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_syyskuun_reseptit, vähähiilihydraattinen, suolainen, sisältää sitrusta, kasvisruoka, sisältää munaa, välipala, alkuruoka, suklaaton, sokeriton, pähkinätön, omenaton, maidoton, laktoositon, gluteeniton

Keitetty latva-artisokka ja dippi

4 annosta

 

Artisokan valmistelu ja syöminen vaatii aikaa. Lehtien hedelmäliha imeskellään hampaiden välistä suuhun ja herkullinen sydän sopii myös salaatteihin ja muihin ruokiin.

Lisää

Ainesosat

  • 2
    latva-artisokkaa
  • 1
    sitruuna
  • Basilika-majoneesidippi
  • 1
    nippu basilikanlehtiä
  • 1
    kananmuna
  • 2 tl
    dijonsinappia
  • 2 dl
    rypsiöljyä
  • 1 ripaus
    suolaa
 

Ohjeet

Huuhtele artisokat juoksevan veden alla. Poista veitsellä alimmaiset, uloimmat lehdet. Väännä varret irti ja tasoita kannat veitsellä. Saksi artisokkien latvoista noin kolmasosa pois. Laita artisokat latva alaspäin kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Lisää joukkoon halkaistu sitruuna. Keitä 30–40 minuuttia koosta riippuen. Pane kattilaan painoksi lautanen, jotta artisokat pysyvät upoksissa Artisokat ovat kypsiä, kun lehti irtoaa helposti. Valuta artisokat ylösalaisin. Valmista dippi. Kasta basilikanlehdet kiehuvaan veteen muutamaksi sekunniksi, siirrä heti jääveteen ja anna jäähtyä. Puristele lehdet kuiviksi. Siirrä kaikki ainekset korkealaitaiseen kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella liikuttamalla sitä ylös ja alas kunnes majoneesi on sakeaa. Irrota artisokan lehdet yksitellen, dippaa ne dippikastikkeeseen ja vetäise mehevä tyviosa hampaiden läpi suuhun. Kun kaikki lehdet on poistettu, jäljellä on vielä herkullinen sydän. Koverra ensin veitsellä puumaiset partaosat pois. Syö artisokan sydämet veitsellä ja haarukalla tai käytä salaattiin.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA