Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Ainesosat
-
4 kplporonkieltä
-
2 kplporkkana
-
1 kplsipuli
-
1 tlpippuria
-
3 kpllaakerinlehti
-
2 kplkasvisliemikuutio
-
2 tlsuola
Ohjeet
Sulata jäiset poronkielet (harvemmin niitä tuoreena saa) huoneen lämmössä ja poista sen jälkeen kaikki ylimääräiset kalvot je verisuonet.
Laita reilusti vettä kattilaan ja lisää joukkoon paloiteltu ja kuorittu porkkana, sipuli, suola, pippuri, laakerinlehti ja kasvisliemi. Kiehauta.
Lisää kiehuvaan veteen poronkielet ja keitä noin tunti hiljaisella lämmöllä kannen alla.
Nosta kuuma kieli yksi kerrallaan liemestä ja kuori kuumana(!) kielen ympäriltä kalvo pois.
Nosta kielet takaisin liemeen ja ota kattila pois liedeltä.
Viipaloi kielet juuri ennen tarjoilua joko heti lämpimänä tai seuraavana päivänä kylmänä. Tarkista samalla suola ja pippuri, jota voit lisätä kielipalojen pinnalle tarvittaessa.
Lisukkeeksi sopii tietenkin perunamuusi ja puolukkasurvos!