Alepa Kauppakassi kerää itsenäisyyspäivän alla sekä su-ma (4.-5.12) sekä ti-ke (6.-7.12.) väliset yöt. Tämän takia tilausten muokkaaminen täytyy tehdä viimeistään toimituspäivää edeltävänä iltana.
Keitetyt lihapullat
Tykkäämiset
67 42
Osuvuus
93%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, vaikea, keittämällä, pataruoka, liha, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää nautaa, sisältää lihaa

Keitetyt lihapullat

4:lle hengelle
Vaikea

Lisää

Ainesosat

  • Keittämiseen:
  • 0
    (maustenippu)
  • 7.5 dl
    vettä
  • 1
    yrttiliemikuutio
  • Taikina:
  • 400 g
    jauhelihaa
  • 2.5
    valkosipulinkynttä
  • 0.2 tl
    valkopippuria
  • 0.2 tl
    mustapippurirouhetta
  • 0.5 tl
    paprikaa
  • 0
    nippu kevätsipulia, persiljaa ja kynteliä
  • 1 dl
    korppujauhetta
  • 1 dl
    kermaa
  • 1
    muna
  • 1
    pieni sipuli hienonnettuna
  • 1 dl
    keitinlientä
  • Kastike:
  • 0
    basilikaa, valkosipulia, pippuria
  • 2 rkl
    vehnäjauhoja
  • 1 dl
    tomaattisosetta
 

Ohjeet

Keitä paistokasarissa vesi, yrttiliemikuutio ja maustekimppu. Sekoita jauhelihaan korppujauhe, kerma, muna ja mausteet, sipulit ja yrtit hyvin hienonnettuina. Vaivaa ja lisää joukkoon lopuksi tarpeen mukaan 1 dl keitinlientä. Pyöritä taikinasta veteen kastelluin käsin lihapullia työlaudalle. Kypsennä niitä muutama kerrallaan poreilevassa keitinliemessä. Nosta kypsät pullat kattilaan. Lisää keitinliemeen tomaattisoseeseen sekoitetut jauhot. Keitä sekoittaen 5-10 minuuttia. Mausta kastike ja kaada lihapullien päälle tai tarjoa erikseen.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA