Keltainen lohikeitto
Tykkäämiset
4 4
Osuvuus
80%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, keittämällä, keitto, munaton, sisältää kalaa, sisältää sitrusta

Keltainen lohikeitto

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 1 dl
    vettä
  • 400 g
    lohifileetä
  • 1 pussi
    (0,5 g) sahramia
  • 1
    sipuli
  • 6 dl
    vettä
  • 2
    valkosipulinkynttä
  • 2
    porkkanaa
  • 2
    lehtisellerin vartta
  • 2 rkl
    öljyä
  • 0.8 dl
    risottoriisiä
  • 3 dl
    appelsiinimehua
  • 3
    tomaattia
  • 3 rkl
    hienonnettua tuoretta tilliä
  • 1.5
    kalaliemikuutiota
 

Ohjeet

Liota sahrami kiehuvassa vedessä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat ja viipaloi sellerit. Kuullota sipulit öljyssä kattilan pohjalla. Lisää joukkoon porkkanat ja sellerit. Lisää pannulle riisi ja kääntele, kunnes riisi on kiiltävää. Lisää kattilaan vesi, liemikuutiot ja sahramiliemi. Keitä 15 minuuttia. Paloittele lohi ja tomaatit ja lisää liemeen mehun kanssa. Anna keiton kiehua vielä 5 minuuttia. Koristele keitto tillillä.