Keltajuuri-pekonicarbonara
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_marraskuun_reseptit, sisältää gluteenia, hiilihydraattipitoinen, sisältää vehnää, sisältää valkosipulia, sisältää munaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, pääruoka, pasta, muut

Keltajuuri-pekonicarbonara

4 annosta

 

Herkkupastan sesonkijuuresversiossa loistaa keltajuuri. Paras kastike syntyy huoneenlämpöisistä kananmunista ja reilusta kourallisesta parmesaania.

Lisää

Ainesosat

  • 400 g
    spagettia
  • 2 tl
    suolaa
  • 3 l
    vettä
  • Kastike
  • 1 paketti
    (170 g) pekonia
  • 2 kpl
    keltajuurta
  • 2 kpl
    valkosipulinkynttä
  • 2 rkl
    öljyä
  • 0.2 tl
    (1/4 tl) mustapippuria
  • 4 kpl
    kananmunaa
  • 4 dl
    parmesaania raastettuna
  • 1 kpl
    ruukku lehtipersiljaa
  • 0.5 tl
    suolaa
  • 0.8 dl
    pastan keitinvettä
 

Ohjeet

Suikaloi pekoni, kuori ja raasta keltajuuret. Kuori ja silppua valkosipulit.

Kuumenna vesi kattilassa, mausta suolalla ja kypsennä pastaa 8 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan.

Pastan kiehuessa ruskista pekonit pannulla ja nosta sivuun. Lisää pannulle 2 rkl öljyä ja paista keltajuuriraastetta 3 minuuttia, lisää valkosipulit ja paista vielä 2 minuuttia sekoitellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä sivuun.

Riko huoneenlämpöiset kananmunat kulhoon ja raasta juusto joukkoon. Sekoita.

Ota 1 dl keitinlientä talteen ja siivilöi pasta. Yhdistä kattilassa pasta ja kananmuna-juustoseos. Sekoita heti voimakkaasti puulastalla vatkaten. Lisää keitinlientä muutamassa erässä sekoittamisen aikana niin, että juusto sulaa ja muodostaa kananmunan kanssa vaalean kastikemaisen pinnan pastalle. Lisää pekonit ja paistetut keltajuuret. Hienonna joukkoon lehtipersilja.