Keltajuurilasagne
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_marraskuun_reseptit, vähähiilihydraattinen, sisältää valkosipulia, sisältää sitrusta, kasvisruoka, italialainen, suomalainen, sisältää maitoa, gluteeniton, pääruoka, uuniruoka, muut

Keltajuurilasagne

5 annosta

 

Kun lasagnelevyjen tilalla käyttää keltajuurta ja valkokastikkeena juustolla maustettua rahkaa, tulee lasagnesta helppo gluteeniton arkiruoka.

Lisää

Ainesosat

  • 8 kpl
    keltajuurta
  • 2 kpl
    valkosipulinkynttä
  • 1 kpl
    sitruuna
  • 1 paketti
    (250 g) rahkaa
  • 1 paketti
    (140 g) pehmeää vuohenjuustoa
  • 2.5 dl
    parmesaania raastettuna
  • 0.5 dl
    maitoa
  • 1 kpl
    ruukku basilikaa
  • 0.5 tl
    mustapippuria
  • 0.5 tl
    suolaa
  • 1 tl
    suolaa
  • 2 l
    vettä
 

Ohjeet

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kuori keltajuuret ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulit. Pese sitruuna huolella, raasta kuori ja purista mehu.

Kuumenna vesi kattilassa, lisää suola ja keltajuuret, keitä 5 minuuttia. Siivilöi keltajuuret vedestä ja huuhtele kylmällä vedellä. Kuivaa talouspaperilla ja laita kulhoon. Lisää päälle sitruunanmehu.

Raasta parmesaani. Ota ½ dl sivuun lasagnen pintaa varten.

Yhdistä rahka, vuohenjuusto, 2 dl parmesaaniraastetta, maito ja sitruunankuori. Hienonna joukkoon basilika, mausta seos suolalla ja pippurilla.

Laita uunivuoan pohjalle kerros keltajuuria. Levitä päälle kerros juustoseosta ja toista niin, että päällimmäinen kerros on juustoseosta. Lisää pinnalle ½ dl parmesaania. Paista uunissa 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Tarjoa esimerkiksi balsamietikalla maustetun vihreän salaatin kanssa.