Kermainen bouillabaisse
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

proteiinipitoinen, sisältää selleriä, suolainen, sisältää mereneläviä, ranskalainen, sisältää kalaa, sisältää maitoa, suklaaton, sokeriton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, munaton, gluteeniton, pääruoka, pataruoka, keitto

Kermainen bouillabaisse

6 annosta

Lisää

Ainesosat

  • 2
    porkkanaa
  • 1 pieni
    fenkoli
  • 2
    lehtisellerin vartta
  • 1
    sipuli
  • 800 g
    perattua kalaa
  • 2 rkl
    Valio Eila® voita
  • 1
    tomaattimurskaa
  • 1
    kalaliemikuutio
  • 200 g
    simpukoita
  • 2 prk
    Valio Crea® ruokakermaa Mustapekka®
  • 1 dl
    tilliä
  • 1.5 tl
    suolaa
  • 7 dl
    vettä
 

Ohjeet

Leikkaa porkkanat ja fenkoli ohuiksi suikaleiksi ja lehtiselleri ohuiksi viipaleiksi. Hienonna sipuli.

Poista kalafileestä nahka. Leikkaa filee kuutioiksi. Ripota 1/2 tl suolaa kalapalojen joukkoon.

Sulata voi kattilassa. Lisää kasvikset ja sipuli kattilaan. Kuumenna sekoittaen muutaman minuutin ajan, älä ruskista.

Lisää tomaattimurska. Sekoita ja anna kuumentua.

Lisää vesi, liemikuutio ja 1 tl suolaa. Anna kiehua n. 15 min.

Lisää kattilaan kalat, äyriäiset ja kerma.

Anna hautua, kunnes keitto on kypsää (n. 5 min).

Tarkista suola. Lisää keiton pinnalle hienonnettu tilli. Tarjoa Bouillabaisse ruisleivän kera.