Kermamuhennetut keltajuuret
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_marraskuun_reseptit, suolainen, sisältää soijaa, kasvisruoka, Pohjoismaat, sisältää maitoa, lisäkkeet, suklaaton, sokeriton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, munaton, gluteeniton, pääruoka, pataruoka

Kermamuhennetut keltajuuret

4 annosta

 

Keltajuuri on punajuuren keltainen muunnos. Sitä voi käyttää punajuuren tavoin, makukin on sama. Lempeä ja täyteläinen keltajuurimuhennos sopii sekä kasvis- että liharuokien lisäkkeeksi.

Lisää

Ainesosat

  • 550 g
    keltajuuria
  • 0.5 rkl
    voita
  • 0.5 rkl
    öljyä
  • 1
    sipulia
  • 2 dl
    kermaa
  • 1 dl
    maitoa
  • 1 tl
    hunajaa
  • 2 tl
    soijakastiketta
  • 0.5 tl
    suolaa
  • 0.2 tl
    mustapippuria
  • 1
    persiljaa
 

Ohjeet

Kuori keltajuuret ja leikkaa sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi. Silppua sipuli. Kuullota keltajuurikuutioita kasarissa voi-öljyseoksessa, kunnes kuutiot saavat vähän väriä. Lisää sipulisilppu ja jatka kuumennusta vielä hetki. Kaada kerma ja maito kasariin. Hauduta hiljalleen 20–30 minuuttia tai kunnes keltajuuri on pehmeää ja liemi on saostunut. Mausta hunajalla, soijakastikkeella, suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle persiljasilppua.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA