Kesäkurpitsa-fetamuffinit
Tykkäämiset
3 2
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

hiilihydraattipitoinen, sisältää vehnää, suolainen, sisältää valkosipulia, sisältää gluteenia, kasvisruoka, sisältää munaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, välipala, alkuruoka, suklaaton, sokeriton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, uuniruoka, suolaiset leivonaiset, leivonnaiset

Kesäkurpitsa-fetamuffinit

24 kappaletta

 

Kesäkurpitsa antaa mehevyyttä muffineille. Voit paistaa muffinit myös normaalikokoisissa muffinivuoissa.

Lisää

Ainesosat

  • Rukiinen rahkavoitaikina
  • 125 g
    voita tai margariinia
  • 1 dl
    ruisjauhoja
  • 1 dl
    vehnäjauhoja
  • 0.5 tl
    leivinjauhetta
  • 0.5 prk
    (125 g) maitorahkaa
  • Täyte
  • 200 g
    kesäkurpitsaa
  • 0.5 prk
    (125 g) maitorahkaa
  • 1
    kananmuna
  • 1 dl
    juustoraastetta
  • 2
    valkosipulinkynttä
  • 2.5 rkl
    hienonnettua minttua
  • 1 dl
    salaattijuustokuutioita
 

Ohjeet

Nypi rasva ja kuivat ainekset sekaisin. Lisää joukkoon puolet maitorahkapurkista ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Yhdistä loppu rahka, muna ja juustoraaste. Mausta seos raastetulla valkosipulinkynnellä ja hienonnetulla mintulla. Kauli taikina. Ota levystä lasilla painamalla kiekkoja (halk. 5 cm). Painele kiekot minimuffinipellin pohjalle ja reunoille. Nostele syvennyksiin muutama juustokuutio ja nokare kesäkurpitsaraastetta. Lusikoi päälle rahkaseos. Paista 225-asteisen uunin alatasolla 12–15 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Anna jäähtyä ja irrota vuoasta.