Kesäkurpitsa-kookoskeitto
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

vegaaninen, sisältää valkosipulia, sisältää sitrusta, kasvisruoka, alkuruoka, pähkinätön, omenaton, munaton, maidoton, laktoositon, gluteeniton, pääruoka, keitto, kalaa

Kesäkurpitsa-kookoskeitto

4 annosta

 

Voit valmistaa keiton edellisenä päivänä. Tee lisäke ja lämmitä keitto juuri ennen ruokailua.

Lisää

Ainesosat

  • 1 kpl
    kesäkurpitsa
  • 0.5 kpl
    purjoa (valkoinen osa)
  • 1 kpl
    valkosipulinkynsi
  • 2 rkl
    öljyä
  • 2 tl
    currya
  • 0.5 tl
    (1/2 tl) kurkumaa
  • 0.2 tl
    (1/4 tl) cayennenpippuria
  • 5 dl
    kasvislientä (gluteenitonta)
  • 1 prk
    (400 ml) kookosmaitoa
  • 1 kpl
    limen mehu
  • Kesäkurpitsalisäke
  • 1 kpl
    kesäkurpitsa
  • 0.5
    (1/2) sitruunan mehu
  • 0.5
    (1/2) purjoa (vihreä osa)
  • 2 rkl
    öljyä
  • 0.5 dl
    kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä
  • 1 tl
    juustokuminaa
  • 0.5 tl
    (1/2) suolaa
 

Ohjeet

Kuutioi keittoon tuleva kesäkurpitsa.

Halkaise, huuhtele ja kuivaa purjo hyvin. Hienonna valkoiset ja vihreät osat erikseen. Kuori ja hienonna valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota purjon valkoista osaa 2 minuuttia. Lisää valkosipuli, curry, kurkuma ja cayennenpippuri. Kuullota minuutti. Lisää kesäkurpitsat ja kasvisliemi. Keitä 10 minuuttia.

Tee lisäke keiton kiehuessa. Suikaloi kesäkurpitsa kuorimaveitsellä. Purista sitruunan mehu. Kuullota purjon vihreää osaa öljyssä pannulla 2 minuuttia. Lisää siemenet, juustokumina ja suola. Lisää sitruunamehu ja anna kiehahtaa. Siirrä seos kulhoon ja sekoita kurpitsasuikaleet joukkoon.

Lisää keittoon kookosmaito ja limen mehu, soseuta ja kuumenna uudelleen. Annostele lautasille ja viimeistele kesäkurpitsalisäkkeellä.