Kesäkurpitsa-sämpyläruudut
Tykkäämiset
3 4
Osuvuus
83%


Muut luokittelutiedot

välipala, uunissa, leivonnaiset, suolaiset leivonaiset, keskitaso, laktoositon, maidoton, munaton, sisältää viljaa, sisältää gluteenia

Kesäkurpitsa-sämpyläruudut

20:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 3 rkl
    oliiviöljyä
  • 1 dl
    auringonkukansiemeniä
  • 1
    (300 g) kesäkurpitsa
  • 15 dl
    sämpyläjauhoja
  • 1 dl
    tummaa siirappia
  • 1 paketti
    (50 g) hiivaa
  • 7 dl
    vettä
  • 4 tl
    suolaa
  • Pinnalle
  • 0
    auringonkukansiemeniä
  • 0
    oliiviöljyä
 

Ohjeet

Pese ja raasta kesäkurpitsa. Ripottele raasteen joukkoon suola ja anna seistä tunnin ajan. Purista raasteesta vesi pois. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi, siemenet ja kesäkurpitsaraaste. Alusta taikina jauhoilla löysäksi. Lisää öljy ja loput jauhot vähitellen. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle isolle uunipellille. Taputtele levyksi. Anna kohota 15 minuuttia. Jaa kohonnut leipä taikinapyörällä neliöiksi. Voitele pinta öljyllä ja ripottele päälle siemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.