Kesäkurpitsakeitto
Tykkäämiset
12 11
Osuvuus
80%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keittämällä, keitto, munaton, kasvisruoka, sisältää gluteenia, sisältää maitoa

Kesäkurpitsakeitto

6:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • 0
    valkopippuria ja suolaa
  • 1
    valkosipulinkynsi
  • 1 rkl
    öljyä
  • 1 tl
    currya
  • 2
    (200 g) jauhoista perunaa
  • 3 dl
    kasvislientä
  • 10
    tuoretta basilikanlehteä
  • 200 g
    sulatejuustoa
  • 500 g
    kesäkurpitsaa
  • 0
    palapurjon vihreää osaa
  • Lisäksi
  • 0
    minimozzarellapalloja
  • 0
    kirsikkatomaatteja
  • 0
    hienonnettua tuoretta basilikaa
 

Ohjeet

Pese ja leikkaa kesäkurpitsa pieniksi paloiksi. Hienonna purjo ja valkosipulinkynsi. Kuullota öljyssä kattilassa ensin hetken aikaa currya ja lisää sitten kesäkurpitsat, purjo ja valkosipulinkynsi. Lisää kuoritut ja kuutioidut perunat. Kääntele muutaman kerran ja kaada päälle kuuma kasvisliemi. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 15?20 minuuttia tai kunnes perunat hajoavat. Lisää sulatejuusto nokareina sekä basilikanlehdet. Soseuta keitto sauvasekoittimella nopeasti kuohkeaksi keitoksi. Älä soseuta liikaa, ettei peruna muutu liisterimäiseksi. Mausta keitto ripauksella rouhittua valkopippuria sekä suolaa. Kääntele mozzarellapallot hienonnetussa basilikassa ja työnnä tomaatit ja juustopallot tikkuihin. Tarjoile tikut keiton lisäkkeenä.