Kesäkurpitsamoussaka soijarouheesta
Tykkäämiset
7 1
Osuvuus
89%


Muut luokittelutiedot

uuniruoka, varaa aikaa, pääruoka, gluteeniton, omenaton, pähkinätön, sitrukseton, suklaaton, keskitaso, sisältää laktoosia, sisältää munaa, suomalainen, välimeri, kasvisruoka, sisältää soijaa, sisältää maitoa

Kesäkurpitsamoussaka soijarouheesta

4 annosta
Varaa aikaa
Keskitaso

 

Valion reseptiä mukaillen ja soveltaen on syntynyt kasvissyöjien versio perinteisestä kreikkalaisherkusta. Kesäkurpitse kasvaa suomenkesässä sellaisella vauhdilla, että sen käyttöön on hyvä keksiä yhäuusia reseptejä! Kelpaa myös lihansyöjille! Alkuperäinen ohje löytyy osoitteesta http://www.valio.fi/reseptit/kesakurpitsamoussaka/

Lisää

Ainesosat

  • 500 g
    Kesäkurpitsaa
  • munamaito
  • 2 dl
    Ruokakermaa
  • 3 kpl
    Munia
  • 0.5 tl
    Suolaa
  • 1 rl
    Sinappia
  • soijarouhekastike
  • 2 dl
    tummaa soijarouhetta
  • 2 kpl
    sipulia
  • 1 kpl
    valkosipulin kynsi
  • 1 rl
    voita / oivariinia
  • 1 pkt
    paseerattua tomaattia
  • 2 kpl
    kypsiä tomaatteja
  • 3 rl
    tuoretta / kuivattua basilikaa murskana
  • 1 tl
    suolaa
  • pinnalle
  • 2 pss
    mozzarellaa
 

Ohjeet

Pese kesäkurpitsat ja viipaloi pituussuunnassa ohuiksi siivuiksi esim. juustohöylällä.

Sekoita munamaidon ainekset keskenään.

Laita kulhoon soijarouhe, sipulit ja rasva. Kaada vedenkeittimestä kuumennettua vettä päälle noin 1,5dl - sekoita ja anna soijarouheen turvota. Kuutioi kypsät tomaatit pieneksi hakkelukseksi. Lisää turvonnen soijan sekaan tomaattimurska, paseerattu tomaatti (200g paketti) sekä mausteet. Suolaa oman maun mukaan, itse pidän suolaisemmasta ruuasta.

Lado soijarouhekastiketta ja kesäkurpitsasuikaleita vuoron perään uunivuokaan. Lisää puolet munamaidosta noin puolivaiheessa täyttöä. Loppumunamaito lisätään viimisen soijarouheseoksen päälle niin, että päällimmäiseksi tulee vielä kesäkurpitsa kerros.

Viipaloi mozzarella pallot ja lado uunivuokaan kesäkurpitsojen päälle vieriviereen. Voit käyttää myös mozzarellaraastetta.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA