Kevyt kalkkunasalaatti
Tykkäämiset
9 2
Osuvuus
80%


Muut luokittelutiedot

aamiainen / välipala, alkuruoka, lisäkkeet, välipala, keskitaso, keittämällä, pannulla, salaatti, laktoositon, maidoton, munaton, vähälaktoosinen, kana, kevyt, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää lihaa

Kevyt kalkkunasalaatti

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 6
    keitettyä keskikokoista perunaa
  • 300 g
    kypää kalkkunasuikaletta, esim. pizzasuikale tai suikaloitua kalkkunaleikettä
  • 1
    keitetty kukkakaali
  • 200 g
    pakasteherneitä
  • Kevyt salaattikastike:
  • 0
    pala tuoretta chiliä
  • 1.5 rkl
    vaaleaa kastikesuurusta
  • 1
    valkosipulinkynsi puserrettuna
  • 1.5 rkl
    oliiviöljyä
  • 3 dl
    vettä
  • 0
    ripaus suolaa ja sokeria
  • 2
    yrttiliemikuutiota, esim. valkosipuli-persiljakuutio
  • 0.5
    sipulia
  • 0.5 tl
    mustapippurirouhetta
  • 0.5 dl
    persiljasilppua
 

Ohjeet

Keitä perunat kuorineen ja kukkakaali kokonaisena erikseen mahdollisimman vähässä, suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi - ei aivan pehmeiksi. Jäähdytä, kuori ja kuutioi. Kukkakaalista voit käyttää myös kannan ja lehdet. Sekoita ainekset keskenään ja lisää kylmät kalkkunasuikaleet sekä jäiset herneet. Sekoita. Valmista salaattikastike kasvisten kiehuessa: kiehauta vesi ja liemikuutiot. Sekoita kunnes kuutiot liukenevat. Suurusta keitos. Ota levy pois päältä, mutta jätä kattila levylle. Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista maustepaprika siemenistä. Silppua persilja. Lisää kuumaan kastikkeeseen puserrettu valkosipuli, sipuli- ja chilisilppu. Odota hetki ja ota kattila levyltä. Lisää loput mausteet ja öljy. Jäähdytä. Valele hiukan kastiketta salaattiaineksille ja tarjoa loput erikseen. Säilytä salaatti jääkaapissa ja ravista ennen käyttöä. Kastike säilyy hyvänä pari päivää. Tarjoa salaatin lisänä patonkia.