Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Ainesosat
-
6perunaa
-
450 gporon käristyslihaa
-
2sipulia
-
2 pussia(á 200 g) pakastettuja keittojuureksia
-
10maustepippuria
-
150 gpekonia
-
0.5 lvettä
-
0nippu persiljaa silputtuna
-
0liha- tai yrttiliemikuutio
-
0.5 tlsuolaa
Ohjeet
Sulata liha hitaasti jääkaapissa tai huoneenlämmössä, jos se on pakasteena. Ruskista pekonikuutiot padassa. Lisää vähitellen porosuikaleet. Sekoita ja kypsennä. Lisää kuoritut ja lohkotut sipulit, pippurit ja vesi. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Murenna sekaan liemikuutio. Keitä 10 minuuttia. Kuori ja lohko sillä aikaa perunat pieniksi lohkoiksi ja lisää keittoon. Kypsennä ne puolikypsiksi. Lisää lopuksi pakastekasvikset ja tarpeen mukaan vettä. Keitä keitto kypsäksi ja silppua päälle persiljaa. Tarjoa lisänä näkkileipää, tomaattia tai kurkkua. Porokeiton maku vain paranee, kun se hautuu pitkään. Ei haittaa, vaikka perunat ja juurekset vähän soseutuvatkin.
© SOK viestintä ja julkaisut