Kiireisen emännän porokeitto
Tykkäämiset
10 6
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keittämällä, keitto, maidoton, liha, sisältää lihaa, sisältää gluteenia, sisältää nautaa, sisältää sikaa

Kiireisen emännän porokeitto

4:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • 6
    perunaa
  • 450 g
    poron käristyslihaa
  • 2
    sipulia
  • 2 pussia
    (á 200 g) pakastettuja keittojuureksia
  • 10
    maustepippuria
  • 150 g
    pekonia
  • 0.5 l
    vettä
  • 0
    nippu persiljaa silputtuna
  • 0
    liha- tai yrttiliemikuutio
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Sulata liha hitaasti jääkaapissa tai huoneenlämmössä, jos se on pakasteena. Ruskista pekonikuutiot padassa. Lisää vähitellen porosuikaleet. Sekoita ja kypsennä. Lisää kuoritut ja lohkotut sipulit, pippurit ja vesi. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Murenna sekaan liemikuutio. Keitä 10 minuuttia. Kuori ja lohko sillä aikaa perunat pieniksi lohkoiksi ja lisää keittoon. Kypsennä ne puolikypsiksi. Lisää lopuksi pakastekasvikset ja tarpeen mukaan vettä. Keitä keitto kypsäksi ja silppua päälle persiljaa. Tarjoa lisänä näkkileipää, tomaattia tai kurkkua. Porokeiton maku vain paranee, kun se hautuu pitkään. Ei haittaa, vaikka perunat ja juurekset vähän soseutuvatkin.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA