Kinkku-juustopiiras
Tykkäämiset
3 3
Osuvuus
75%


Muut luokittelutiedot

aamiainen / välipala, välipala, keskitaso, uunissa, leivonnaiset, liha, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää sikaa, sisältää lihaa

Kinkku-juustopiiras

6:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 1 paketti
    (400 g) pakastepiirakkataikina
  • Täyte:
  • 2 dl
    maitoa
  • 0.2 tl
    rouhittua mustapippuria
  • 3
    munaa
  • 200 g
    raejuustoa
  • 150 g
    voimakasta juustoraastetta (esim. emmental)
  • 0.5 tl
    suolaa
  • PInnalle:
  • 0
    nippu erilasia salaatinlehtiä
  • 0
    loraus öljyä
  • 0
    suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl
    balsamiviinietikkaa
  • 150 g
    kirsikkatomaatteja
  • 100 g
    ohuen ohuita kinkkuviipaleita
 

Ohjeet

Painele piirakkataikina voidellun irtopohjavuon (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaan kevyesti reikiä ja nosta jääkaappiin tai pakkaseen hetkeksi aikaa. Peitä taikinapohja folioreunuksella, ettei taikinareunat valu paistaessa alaspäin. Esipaista pohjaa 225 asteessa 10-12 minuuttia. Valmista täyte. Riko kulhossa munien rakenne. Lisää maito, mausteet sekä juustoraaste ja raejuusto. Poista folioreunus taikina päältä ja kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Jatka paistamista noin 20-25 minuuttia uunin alaosassa. Voit peittää juustopiirakan loppuvaiheessa foliolla, ettei se tummu liikaa. Nosta piirakka hetkeksi jäähtymään ja vetäytymään. Valmista sillä aikaa salaatti. Revi kulhoon erilaisia salaatinlehtiä ja leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Mausta salaatti lorauksella öljyä, balsamiviinietikkaa sekä ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Nosta salaatti lämpimän juustopiirakan päälle ja asettele ohuita kinkkuviipaleita ruusukkeiksi pinnalle. Tarjoile heti. 0605