Kinkku-rucolapizza
Tykkäämiset
10 9
Osuvuus
89%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, uunissa, tulinen, sika, liha, leivonnaiset, suolaiset leivonaiset, keskitaso, munaton, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää sikaa, sisältää lihaa

Kinkku-rucolapizza

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • Pizzapohja
  • 5 dl
    vehnäjauhoja
  • 1 rkl
    oliiviöljyä
  • 2 dl
    vettä
  • 2 tl
    kuivahiivaa
  • 1 tl
    suolaa
  • Täytteet
  • 1 prk
    (370 g) yrteillä maustettua tomaattimurskaa
  • 2 dl
    juustoraastetta
  • 100 g
    ohutta kinkkuleikettä
  • Pinnalle
  • 0
    rucolaa
 

Ohjeet

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää kuivahiiva pienene määrään jauhoja. Lisää hiiva-jauhoseos ja suola veteen. Alusta taikinan joukkoon jauhoja vähitellen. Lisää öljy loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Kaada tomaattimurska valumaa 10 minuutiksi siivilään ja anna taikinapohjan samalla kohota hetken aikaa peitettynä. Levitä pohjan päälle tomaattimurska ja revi päälle kinkkuleikkeleet. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista pizzaa 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Ripottele hieman jäähtyneen pizzan päälle rucolasalaattia ja tarjoa heti. Paistolämpötila 225 astetta. Paistoaika 15 minuuttia