Kinkkukakku
Tykkäämiset
2 3
Osuvuus
75%


Muut luokittelutiedot

välipala, vaikea, leivonnaiset, liha, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää sikaa, sisältää lihaa

Kinkkukakku

20:lle hengelle
Vaikea

Lisää

Ainesosat

  • 11
    ruisleipää
  • 18
    isoa paahtoleipää
  • Kostutus:
  • 2 dl
    maitoa
  • Täyte 1:
  • 2 dl
    kevytranskankermaa
  • 2 rkl
    salsaketsuppia
  • 2 tl
    sinappia
  • 200 g
    kinkkua
  • 50 g
    pepperonimakkaraa
  • Täyte 2:
  • 300 g
    tsatsiki-tuorejuustoa
  • 0.5 prk
    ranskankermaa
  • 0.5
    maustekurkkua
  • 1.5 dl
    kurkkua kuutioina
  • Kuorrutus:
  • 1 dl
    basilikaa
  • 200 g
    maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g
    valkosipuli tuorejuustoa
  • 0.5 prk
    kevytranskankermaa
  • Koristeluun:
  • 0
    basilikan lehtiä
  • 0
    ohuen ohuita savukinkkuleikkeitä
  • 0
    keltaisia kirsikkatomaatteja
  • 0
    punaisia kirsikkatomaatteja
 

Ohjeet

Hienonna kinkku ja pepperoni leikkuuterällä monitoimikoneessa tai veitsellä työlaudalla. Sekoita joukkoon ranskankerma, salsaketsuppi ja sinappi. Valmista toinen täyte sekoitamalla tsatsikituorejuustoon ranskankerma ja kuutioidut kurkut. Kokoa kakku isolle lautaselle neliön muotoon. Leikkaa leivinpaperista suikaleet lautasen suojaksi. Poista leivistä kuoret. Nosta alimpaan kerrokseen paahtoleipäviipaleet vieri viereen siten, että leivinpaperisuikaleista jää puolet leivän alle. Kostuta. Levitä kinkkutäyte leiville. Nosta päälle ruisleipäviipaleet. Kostuta ja levitä toinen täyte päälle. Astettele paahtoleipäviipaleet kanneksi. Kostuta. Päällystä kakku huolellisesti kelmulla ja foliolla. Nosta kakun päälle kevyt leikkuulauta painoksi ja siirrä kylmään. Sekoita kuorrutusta varten maustamaton tuorejuusto ja valkosipulituorejuusto. Lisää joukkoon hienonnettu basilika. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. Poista suojapaperit ja koristele kakku leikkeillä, tomaateilla ja basilikanlehdillä.