Kinuskitäytekakku
Tykkäämiset
11 6
Osuvuus
92%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, vaikea, uunissa, leivonnaiset, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää sitrusta, sisältää laktoosia

Kinuskitäytekakku

20:lle hengelle
Vaikea

Lisää

Ainesosat

  • Pohja:
  • 6
    kananmunaa
  • 2 dl
    sokeria
  • 2 dl
    vehnäjauhoja
  • 2 tl
    levinjauhetta
  • 0.5 dl
    perunajauhoja
  • Kostutus:
  • 1.5 dl
    laimennettua sitruunamehua
  • 2 tl
    sokeria
  • Täyte:
  • 1 prk
    maitorahkaa
  • 1 dl
    kuohukermaa
  • 1 tl
    vaniljasokeria
  • 3 dl
    vadlemia
  • 0.5 dl
    sokeria
  • 2 dl
    omenahilloa
  • Kinuskikuorrutus:
  • 1.5 dl
    fariinisokeria
  • 2 dl
    kuohukermaa
  • Reunoille:
  • 2 rkl
    sokeria
  • 4 dl
    kuohukermaa
 

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Siivilöi ne varovasti muna-sokerivaahtoon samalla sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkupohjaa 175 asteessa n. 45 minuuttia Kumoa kypsä, hieman jäähtynyt kakkupohja leivinpaperille. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta levyt laimennetulla ja sokerilla maustetulla sitruunamehulla. Täytä kakku. Vaahdota kerma, lisää rahka ja sokerit. Soseuta vadelmat lautasella haarukalla kevyesti painellen. Levitä ensimmäiseen väliin kermavaahto ja omenahillo ja toiseen kermavaahto ja vadelmat. Valmista kinuskikuorrutus. Kaada kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä seosta hiljalleen n. 15 minuuttia Kokeile kinuskin kiinteyttä pudottamalla pisara kakulle. Jos se ei imeydy kakkuun, kinuski on valmista. Kaada kuumana hitaasti kakun päälle ja anna valua reunoille. Hyydytä kinuskikuorrute kylmässä. Vaahdota kerma ja levitä osa kakun reunoille. Pursota loppu kermavaahto reunoille. Ripottele kakun reunoille koristeeksi mantelilastuja tai koristerakeita.