Kolmen kaalin piirakka
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

sisältää vehnää, sisältää gluteenia, kasvisruoka, suomalainen, sisältää munaa, sisältää laktoosia, sisältää viljaa, sisältää maitoa, suklaaton, sokeriton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, pääruoka, uuniruoka, kalaa

Kolmen kaalin piirakka

10 annosta

 

Kaalin ystävän piirakassa on kerä-, puna- ja lehtikaalia. Mehevä kaalipiirakka saa makua rae- ja fetajuustosta.

Lisää

Ainesosat

  • Taikina
  • 3 dl
    vehnäjauhoja
  • 75 g
    margariinia
  • 100 g
    raejuustoa
  • 1 rkl
    kylmää vettä
  • Täyte
  • 400 g
    keräkaalia
  • 200 g
    punakaalia
  • 200 g
    lehtikaalia
  • 1 prk
    (270180 g) salaattijuustokuutioita (feta)
  • ripaus
    suolaa
  • ripaus
    rouhittua mustapippuria
  • 100 g
    raejuustoa
  • 3
    kananmunaa
  • 2 dl
    kermaa
 

Ohjeet

Valmista taikina. Nypi ainekset käsin tai monitoimikoneella tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun irtopohjavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaan reikiä ja nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Hienonna kerä- ja punakaali. Riivi lehtikaalien lehdet irti lehtiruodista ja pilko lehdet pienemmiksi.

Kiehauta vettä suurehkossa kattilassa. Lisää joukkoon ensin keräkaalit. Lisää parin minuutin päästä punakaalit ja lehtikaalit. Keitä minuutin ajan. Huuhtele kaalit kylmällä vedellä ja valuta. Puristele mahdollisimman kuivaksi.

Sekoita kaalien joukkoon valutetut juustokuutiot. Mausta seos. Kaada kaali-juustotäyte taikinan päälle. Sekoita kulhossa loppu raejuusto, munat ja kerma, kaada seos kaalitäytteen päälle.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA