Kolmen kerroksen moussekakku
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

hiilihydraattipitoinen, sisältää vehnää, sisältää sokeria, rasvainen, sisältää sitrusta, sisältää gluteenia, kasvisruoka, sisältää munaa, sisältää pähkinöitä, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, suklaaton, sokeriton, omenaton, gluteeniton, uuniruoka, makeat leivonnaiset

Kolmen kerroksen moussekakku

17:lle hengelle

 

Kolmesta raikkaasta hedelmä- ja marjakerroksesta koostuva moussekakku hurmaa sankarin ja vieraat. Leivo kakkupohja päivää tai paria ennen, kokoa kakku tarjoamista edeltävänä päivänä ja koristele juhlapäivänä.

Lisää

Ainesosat

  • Pohja
  • 1 dl
    vehnäjauhoja
  • 0.5 dl
    perunajauhoja
  • 1 dl
    mantelijauhetta
  • 1 tl
    leivinjauhetta
  • 4 kpl
    kananmunaa
  • 1.5 dl
    sokeria
  • 1 tl
    vaniljasokeria
  • Kostutus
  • 2 dl
    vedellä laimennettua sitruunamehua
  • 0.5 rkl
    sokeria
  • Moussepohja
  • 6 dl
    vispikermaa
  • 1.5 dl
    sokeria
  • 2 tl
    vaniljasokeria
  • 200 g
    tuorejuustoa
  • 200 g
    ranskankermaa tai rahkaa
  • Mustaherukkatäyte
  • 0.3 kpl
    (1/3) moussepohjaa
  • 4 kpl
    liivatelehteä
  • 200 g
    pakastemustaherukoita
  • 0.5 dl
    vettä
  • Mangotäyte
  • 0.3 kpl
    (1/3) moussepohjaa
  • 4 kpl
    liivatelehteä
  • 1 kpl
    iso kypsä mango
  • 0.5 dl
    sitruunamehua
  • Kuorrutus
  • 0.3 kpl
    (1/3) moussepohjaa
  • 2 kpl
    liivatelehteä
  • 0.2 dl
    (1/4 dl) sitruunamehua
  • 1 tl
    raastettua sitruunnkuorta
  • Koristeeksi
  • 1 kpl
    iso kypsä mango
  • 1
    pakastemustaherukoita
  • 1
    mintunlehtiä
 

Ohjeet

Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Peitä irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja jauhota reunat. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet munavaahtoon ja kääntele taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.

Paista pohjaa uunin alaosassa noin 35 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikulla keskeltä kakkua. Jos tikkuun jää taikinaa, jatka kypsennystä. Irrota jäähtynyt kakkupohja vuoasta, pese vuoka ja siirrä pohja siihen takaisin. Peitä kelmulla ja jätä huoneenlämpöön. Leikkaa kakku kolmeksi levyksi seuraavana päivänä.

Kokoa kakku tarjoiluvadille. Aseta kakkuvuoan reunarengas keskelle vatia. Tee leivinpaperista renkaan sisäpuolelle "kauluri", joka ulottuu 5 cm reunan yli. Nosta yksi kakkulevy renkaan sisälle ja kostuta sokerilla makeutetulla sitruunavedellä.

Irrota reunus ja paperi. Puolita ja kuori mango. Leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi ja muotoile niistä kukkia. Koristele kakku mangokukkasilla, mustaherukoilla ja mintunlehdillä.