Kolmen kerroksen salaattikakku
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

Huhtikuun Reseptit, sisältää gluteenia, sisältää vehnää, sisältää sitrusta, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää maitoa, välipala, alkuruoka, sokeriton, gluteeniton, pääruoka, suolaiset leivonaiset, leivonnaiset

Kolmen kerroksen salaattikakku

3 annosta

 

Voileipäkakun sukulainen, raikkaista kasviksista ja maukkaasta vuohenjuustosta koottu salaattikakku, on kevään juhlapöydän kuningatar.

Lisää

Ainesosat

  • 12 viipaletta
    ruispaahtoleipää
  • 0.5 dl
    kasvislientä
  • Vuohenjuustotäyte
  • 3 pakettia
    (à 140 g) pehmeää vuohenjuustoa
  • 1 prk
    (200 g) yrttituore-juustoa
  • 0.5 kpl
    ruukkua basilikaa
  • Parsatäyte
  • 5.5 kpl
    vihreää tankoparsaa
  • 2 kpl
    ruukkua erilaisia salaatteja
  • 0.5 kpl
    ruukkua basilikaa
  • 2 rkl
    oliiviöljyä
  • 3 tl
    sitruunamehua
  • 0.2 tl
    (¼ tl) suolaa
  • Tomaattitäyte
  • 200 g
    kirsikkatomaattia
  • 1 dl
    aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 prk
    (200 g) aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa
  • 0.5 dl
    pinjansiemeniä
  • 0.5 tl
    rouhittua mustapippuria
  • 0.2 tl
    (¼ tl) suolaa
  • Koristeluun
  • 1 kpl
    kasviksia
  • 1 kpl
    yrttejä
  • 1 kpl
    salaattia
 

Ohjeet

Kuori parsat ja poista puumainen tyvi. Keitä noin 5 minuuttia ja jäähdytä kylmässä vedessä.

Kelmuta pyöreä kulho (2 l). Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Kostuta 8–9 viipaletta liemellä. Vuoraa kulhon reunat ja pohja leivillä.

Pehmennä vuohenjuusto haarukalla ja sekoita yrttituorejuuston kanssa. Ota 2/3 tahnasta erikseen ja siirrä jääkaappiin. Hienonna basilika ja sekoita se 1/3 tahnaan.

Lusikoi tahna leiville kulhon pohjalle.

Leikkaa parsat ohuiksi viipaleiksi ja mausta suolalla. Huuhtele, kuivaa ja hienonna salaatit ja basilika, lisää öljy ja sitruunamehu. Painele parsat ja salaattiseos täytteen päälle.

Paloittele tomaatit. Valuta ja kuutioi aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita tomaattitäytteen ainekset keskenään. Levitä täyte salaattikerroksen päälle.

Kostuta loput leivät ja aseta täytteen pinnalle. Peitä kelmulla ja laita päälle painoksi esim. muovinen leikkuulauta. Siirrä yöksi jääkaappiin.

Kumoa kakku ja poista kelmut. Levitä kakun pinnalle loput juustotahnasta. Koristele salaatilla ja kasviksilla. Tee kakulle halutessasi parsavarsi.