Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Kolmen sipulin keitto
4 annosta

” Sipulikeitto on parasta, kun se on hautunut hiljakseen riittävän pitkään. Timjami kuuluu sipulikeiton mausteisiin, mutta rosmariini antaa uudenlaisen makuvivahteen.
Ainesosat
-
6salottisipulia
-
4isoa keltasipulia
-
5valkosipulinkynttä
-
1 rklöljyä
-
1 rklvoita
-
1 ripaussokeria
-
1 lliha-, kana- tai kasvislientä
-
1 dlvalkoviinia, halutessasi
-
0.5 tltimjamia
-
1mustapippuria myllystä
-
1laakerinlehti
-
1 tlsilputtua tuoretta rosmariinia
-
0.5 tlsuolaa
- Lisäksi
-
1vaaleita leipäviipaleita
-
1tuorejuustoa
-
1persiljasilppua
Ohjeet
Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Silppua valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit voi-öljyseoksessa pehmeiksi, mutta älä ruskista. Lisää ripaus sokeria ja kuumenna hetki. Kaada kattilaan liemi (ja viini). Lisää mausteet. Anna keiton hautua hiljalleen 30–40 minuuttia. Tarkista maku ja lisää mausteita tai nestettä tarvittaessa. Paista leipäviipaleet kauniin ruskeiksi öljyssä pannulla. Nosta viipaleet keiton päälle. Lisää nokare tuorejuustoa ja silppua pinnalle persiljaa.
© SOK