Kolmen sipulin keitto
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

sisältää vehnää, sisältää valkosipulia, sisältää gluteenia, kasvisruoka, ranskalainen, sisältää viljaa, sisältää maitoa, suklaaton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, munaton, pääruoka, keitto, kalaa

Kolmen sipulin keitto

4 annosta

 

Sipulikeitto on parasta, kun se on hautunut hiljakseen riittävän pitkään. Timjami kuuluu sipulikeiton mausteisiin, mutta rosmariini antaa uudenlaisen makuvivahteen.

Lisää

Ainesosat

  • 6
    salottisipulia
  • 4
    isoa keltasipulia
  • 5
    valkosipulinkynttä
  • 1 rkl
    öljyä
  • 1 rkl
    voita
  • 1 ripaus
    sokeria
  • 1 l
    liha-, kana- tai kasvislientä
  • 1 dl
    valkoviinia, halutessasi
  • 0.5 tl
    timjamia
  • 1
    mustapippuria myllystä
  • 1
    laakerinlehti
  • 1 tl
    silputtua tuoretta rosmariinia
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Lisäksi
  • 1
    vaaleita leipäviipaleita
  • 1
    tuorejuustoa
  • 1
    persiljasilppua
 

Ohjeet

Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Silppua valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit voi-öljyseoksessa pehmeiksi, mutta älä ruskista. Lisää ripaus sokeria ja kuumenna hetki. Kaada kattilaan liemi (ja viini). Lisää mausteet. Anna keiton hautua hiljalleen 30–40 minuuttia. Tarkista maku ja lisää mausteita tai nestettä tarvittaessa. Paista leipäviipaleet kauniin ruskeiksi öljyssä pannulla. Nosta viipaleet keiton päälle. Lisää nokare tuorejuustoa ja silppua pinnalle persiljaa.