Korvapuustit
Tykkäämiset
54 8
Osuvuus
98%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, keskitaso, uunissa, leivonnaiset, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää munaa, sisältää soijaa

Korvapuustit

16:lle hengelle
Keskitaso

 

Perinteiset korvapuustit saavat uutta makua, kun niiden väliin ripauttaa hieman vaniljasokeria.

Lisää

Ainesosat

  • 9 dl
    vehnäjauhoja
  • 1
    muna
  • 1 dl
    sokeria
  • 0.5 l
    maitoa
  • 1 rkl
    hienonnettua kardemummaa
  • 0.5
    hiivaa (25 g)
  • 150 g
    leivontamargariinia
  • 1 tl
    suolaa
  • Täytteeksi
  • 3 rkl
    sokeria
  • 3 rkl
    kanelia
  • 3 rkl
    pehmeää voita
  • 0
    (1 tl vaniliinisokeria)
 

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää siihen sokeri, suola ja kardemumma. Murenna joukkoon hiiva. Sekoita kunnes hiiva liukenee. Lisää muna ja hiukan jauhoja. Sekoita ja lisää enemmän jauhoja. Alusta taikina lopuilla jauhoilla kiinteäksi. Lisää alustamisen loppupuolella huoneenlämmössä pehmennyt tai sulatettu ja jäähdytetty rasva. Taikina on sopivasti alustettu, kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä tai koneen taikinakoukusta. Kohota taikina leivinliinalla, pyyhkeellä tai muovilla peitettynä kaksinkertaiseksi. Kumoa kohonnut taikina leivinpöydälle ja kaaviloi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levylle rasva ja ripottele sen päälle sokeria ja kanelia. Käännä levy rullaksi pitkä sivu edellä. Leikkaa rullasta tasakokoisia suoria paloja. Paina niiden keskelle molemmilla vastakkain olevilla peukaloillasi syvä vako pöytään asti. Nosta näin syntynyt korvapuusti kerrallaan leivinpaperilla päällystetylle pellille ja kohota hyvin pyyhkeen alla. Voitele korvapuustit munalla ja koristele raesokerilla. Kypsennä uunissa 225-250 asteessa noin 10 minuuttia.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA