Korvapuustit
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

hiilihydraattipitoinen, sisältää vehnää, sisältää sokeria, sisältää gluteenia, kasvisruoka, Pohjoismaat, suomalainen, sisältää munaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, suklaaton, omenaton, gluteeniton, makeat leivonnaiset, leivonnaiset, muut, aamiainen / välipala

Korvapuustit

34:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • Pullataikina
  • 50 g
    hiivaa
  • 5 dl
    Valio maitoa
  • 2
    munaa
  • 2 dl
    sokeria
  • 1 rkl
    kardemummaa
  • 16 dl
    vehnäjauhoja
  • 150 g
    Valio Oivariini® rasvaa
  • 2 tl
    suolaa
  • Täyte
  • 100 g
    Valio Oivariini® rasvaa
  • 1 dl
    sokeria
  • 2 rkl
    kanelia
  • Voiteluun
  • munaa
  • Pinnalle
  • mantelirouhetta
 

Ohjeet

Korvapuustien leipominen

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.

Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää lopuksi sulatettu Oivariini.

Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Kauli taikina kahdeksi 60 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi.

Levitä levyille pehmeä Oivariini. Ripota pinnalle sokeri ja kaneli.

Kääri taikinalevyt rulliksi pitkältä sivulta. Jätä saumakohta alapuolelle. Leikkaa rullat terävällä veitsellä vinottain kolmikulmaisiksi paloiksi. Nosta palat pystyyn kapea kohta ylöspäin.

Paina sormilla kapea kohta alas pöytään saakka. Näin leikkauspinnat nousevat ylös. Kohota liinan alla.

Voitele kohonneet puustit. Ripota pinnalle mantelirouhetta tai hienoa sokeria.

Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 8 min.

BOSTONKAKKU

Voitele ja korppujauhota 1,8 l:n rengasvuoka. Leikkaa täytetystä korvapuustirullasta 4 cm:n levyisiä paloja. Aseta palat vuokaan leikkauspinta ylöäin. Kohota. Voitele ja koristele raesokerilla. Paista 175 asteessa n. 35 min.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA