Koskenlaskijan hernesosekeitto
Tykkäämiset
3 0
Osuvuus
80%


Muut luokittelutiedot

vähähiilihydraattinen, proteiinipitoinen, suolainen, kasvisruoka, sisältää maitoa, alkuruoka, vähälaktoosinen, suklaaton, sokeriton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, munaton, laktoositon, gluteeniton, pääruoka, keitto

Koskenlaskijan hernesosekeitto

4 annosta

Lisää

Ainesosat

  • 2 pussia
    pakasteherneitä
  • 1 pussia
    pakastesipulikuutioita
  • 1
    laakerinlehteä
  • 1
    jauhettua maustepippuria
  • 2 dl
    Valio Eila® ruokakermaa
  • 1 pussi
    Valio Koskenlaskija® murua
  • 2 tl
    kuivattua meiramia
  • 5 dl
    vettä
  • 1 tl
    suolaa
  • Annosten päälle
  • 2 dl
    Valio turkkilaista jogurttia laktoositon
 

Ohjeet

Mittaa kattilaan herneet, sipulit, vesi, laakerinlehti, pippuri ja suola. Anna kiehua kannen alla kypsäksi, n. 8 min.

Poista laakerinlehti. Soseuta sauvasekoittimella.

Lisää ruokakerma ja Koskenlaskija muru. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto sulaa.

Mausta meiramilla ja tarkista suola. Kuohkeuta vielä sauvasekoittimella.

Tarjoa halutessasi annosten päällä lusikallinen jogurttia.

VINKKI

Voit halutessasi siivilöidä keiton soseuttamisen jälkeen, jos haluat erittäin sileää keittoa.

KASVISSOSEKEITTO

Korvaa pakasteherneet 2 pussilla (à 250 g) pakastekasvissuikaleita tai vastaavalla määrällä tuoreita kasviksia (esim. porkkanaa, lanttua, selleriä, palsternakkaa). Keitä kypsiksi kasvisliemessä. Soseuta. Lisää ruokakerma ja juustomuru. Kuumenna. Korvaa meirami hienonnetulla persiljalla.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA