Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Ainesosat
-
5 dlvettä
-
2 pussiapakasteherneitä
-
1 pussiapakastesipulikuutioita
-
1laakerinlehteä
-
1jauhettua maustepippuria
-
2 dlValio Eila® ruokakermaa
-
1 pussiValio Koskenlaskija® murua
-
2 tlkuivattua meiramia
-
1 tlsuolaa
- Annosten päälle
-
2 dlValio turkkilaista jogurttia laktoositon
Ohjeet
Mittaa kattilaan herneet, sipulit, vesi, laakerinlehti, pippuri ja suola. Anna kiehua kannen alla kypsäksi, n. 8 min.
Poista laakerinlehti. Soseuta sauvasekoittimella.
Lisää ruokakerma ja Koskenlaskija muru. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto sulaa.
Mausta meiramilla ja tarkista suola. Kuohkeuta vielä sauvasekoittimella.
Tarjoa halutessasi annosten päällä lusikallinen jogurttia.
Voit halutessasi siivilöidä keiton soseuttamisen jälkeen, jos haluat erittäin sileää keittoa.
Korvaa pakasteherneet 2 pussilla (à 250 g) pakastekasvissuikaleita tai vastaavalla määrällä tuoreita kasviksia (esim. porkkanaa, lanttua, selleriä, palsternakkaa). Keitä kypsiksi kasvisliemessä. Soseuta. Lisää ruokakerma ja juustomuru. Kuumenna. Korvaa meirami hienonnetulla persiljalla.
Valio Oy