Kuivaliha (beef jerky)
Tykkäämiset
29 4
Osuvuus
97%


Muut luokittelutiedot

uuniruoka, varaa aikaa, laktoositon, maidoton, munaton, omenaton, pähkinätön, sitrukseton, sokeriton, suklaaton, vähälaktoosinen, helppo, lisäkkeet, sisältää viljaa, amerikkalainen, sisältää gluteenia, sisältää lihaa, sisältää soijaa, sisältää nautaa, suolainen, proteiinipitoinen, rasvaton, vähähiilihydraattinen, matalakolesterolinen, vähärasvainen, vähäsokerinen

Kuivaliha (beef jerky)

kappaletta
Varaa aikaa
Helppo

 

Taivaallisen hyvää, maistuu vauvasta vaariin

Lisää

Ainesosat

 • 4 rl
  Soijakastike
 • 1 pkt
  Puutikkuja
 • 1 kpl
  Teriyaki, Cajun, Chili tai Savumauste
 • 1 kg
  Naudan paisti
 

Ohjeet

Valmistus on yksinkertaista. Otetaan naudan paisti ja leikataan se ohuiksi siivuiksi. Älä kuitenkaan leikkaa aivan poikkisyin, mielummin hiukan viistoon jotta liha pysyy paremmin kasassa. Mitä ohuempia siivuja saat leikattua sen parempi. Siivutetut lihat voit laittaa kulhoon jonne lisäät mausteet makusi mukaan ja soijaa vain sen verran kuin liha sitä imee. Jätä setti jääkaappiin muutamaksi tunniksi maustumaan jonka jälkeen voit ottaa sen takaisin esille ja laittaa lihat uuniinritilälle roikkumaan. Roikuttamista varten tarvitaan puutikkuja joihin lihat pujotetaan. Säädä uunin lämpötilaksi korkeintaan 50'C. Sopiva kuivatusaika riippuu olosuhteista, mutta noin 12h on hyvä nyrkkisääntö. Jätä uuninluukku raolleen kuivatuksen ajaksi. Tarkastele lihan kuivuutta ja nauti!

Lihaksi käyvät kaikki vähärasvaiset naudanlihat joista saa leikattua ohuita siivuja. Sisäfilettä ei tähän ole hinnan takia järkevä käyttää.

Kuivauksen voi tehdä myös vanhan kansan malliin keväällä roikuttamalla kevätauringossa tai katolla. Tämä vaatiikin jo vähän ammattimaisempia otetteita riskinä on lihan pilaantuminen.