Kukka-parsakaalikeitto
Tykkäämiset
12 8
Osuvuus
91%


Muut luokittelutiedot

alkuruoka, pääruoka, keskitaso, keittämällä, keitto, munaton, kasvisruoka, sisältää maitoa, sisältää laktoosia

Kukka-parsakaalikeitto

5:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 400 g
    kukkakaalia
  • 300 g
    parsakaalia
  • 1 rkl
    öljyä
  • 1 l
    vettä
  • 1 rkl
    kasvisfondia
  • 0.5 tl
    pippuria
  • 100 g
    tuorejuustoa tai 75 g sulatejuustoa
  • 50 g
    purjoa
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Pese ja paloittele kukka- ja parsakaalit. Paloittele varret pienemmiksi kuin kukinnot, sillä ne kypsyvät hitaammin. Halkaise purjo ja pese huolellisesti. Suikaloi se. Kuumenna öljy ja kuullota purjo ja kaalit. Säästä osa kaalien nupuista keiton pinnalle koristeeksi. Lisää vesi ja kasvisfondi. Keitä kaalit kypsäksi. Soseuta kaalit sauvasekoittimella. Lisää tuore- tai sulatejuusto, suola ja pippuri. Kuumenna ja tarjoile.