Kukkakaali- jauheliharisotto
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

Huhtikuun Reseptit, vähähiilihydraattinen, sisältää lihaa, gluteeniton, pääruoka, muut

Kukkakaali- jauheliharisotto

4 annosta

 

Valmista vanhanajan jauheliharisotto tämän päivän tyyliin kukkakaalista. Herne-maissi-paprikasekoitus takaa nostalgian.

Lisää

Ainesosat

  • 1 kpl
    (500 g) kukkakaali
  • 1 kpl
    sipuli
  • 1 paketti
    (400 g) jauhelihaa
  • 3 rkl
    öljyä
  • 1 tl
    jauhelihamaustetta
  • 1 tl
    paprikajauhetta
  • 1 pussi
    (200 g) herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste)
  • 0.5 kpl
    ruukkua persiljaa hienonnettuna
  • 0.5 tl
    suolaa
  • 1 dl
    vettä
 

Ohjeet

Sulata jauheliha. Ota margariini huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon, lisää suola, hunaja ja jauhot. Sekoita. Alusta joukkoon margariini. Kohota peitettynä noin 40 minuuttia.

Ruskista jauheliha 1 ½ rkl:ssa öljyä. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi.

Kuullota sipulit ja raaste pannulla lopussa öljyssä. Mausta seos.

Valmista kuskus ohjeen mukaan. Sekoita täytteen ainekset keskenään.

Jaa taikina kahteen osaan, jätä toinen hiukan isommaksi. Kauli pienempi osa pohjaksi jauhotetulla alustalla, siirrä levy kaulimen avulla leivinpaperoidulle uunipellille.

Levitä täyte pohjan päälle, jätä noin 2 cm reunoista ilman täytettä. Voitele reunat kylmällä vedellä.

Kauli toinen osa taikinasta kanneksi. Ota reunasta koristeita halutessa piparkakkumuotilla. Suorista reuna veitsellä ja nosta kanneksi.

Painele reunat tiiviisti vastakkain haarukalla. Asettele koristeet pinnalle.

Voitele piirakka munalla ja pistele pintaan haarukalla reikiä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Vinkki: Tee pinnalle söpöt pupukoristeet. Tulosta muotti täältä.