Kukkakaali-kvinoarisotto
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

kuitupitoinen, sisältää valkosipulia, kasvisruoka, lisäkkeet, munaton, maidoton, laktoositon, pääruoka, paistokset

Kukkakaali-kvinoarisotto

4 annosta

 

Hauduta mehevä risotto kukkakaalista ja kvinoasta. Paista kukkakaalin rapeat lehdet annoksen koristeeksi.

Lisää

Ainesosat

  • 1 kpl
    kukkakaali
  • 1 kpl
    sipuli
  • 1 kpl
    valkosipulinkynsi
  • 1 pussi
    (250 g) tuoretta pinaattua
  • 1 dl
    kvinoaa
  • 4 rkl
    öljyä
  • 1 dl
    valkoviiniä
  • 5.5 dl
    kasvislientä (gluteenitonta)
  • 1 dl
    raastettua parmesaania
  • 0.2 tl
    (1/4 tl) rouhittua mustapippuria
  • 0.8 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Paloittele kukkakaali suupaloiksi. Hienonna 1/3 kukkakaalipaloista pieneksi muruksi. Säästä lehdet koristeeksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna pinaatti. Huuhtele kvinoa.

Lämmitä 3 rkl öljyä kattilassa. Kuullota siinä sipuleita ja hienonnettua kukkakaalia 2–3 minuuttia. Lisää kvinoa ja viini. Kiehauta kasaan ja lisää 2 dl kasvislientä. Keitä kasaan ja lisää 2 dl lientä aina, kun edellinen on imeytynyt. Kypsennä miedolla lämmöllä yhteensä 20–25 minuuttia.

Lisää pinaatit ja juustoraaste. Sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista kukkakaalinlehtiä ja -paloja 2 minuuttia.