Kukkakaali-pekonikeitto
Tykkäämiset
55 18
Osuvuus
98%


Muut luokittelutiedot

alkuruoka, pääruoka, keittämällä, tulinen, kasvisruoka, keitto, edullinen, gluteeniton, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää lihaa, sisältää soijaa

Kukkakaali-pekonikeitto

4:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • 1
    iso kukkakaali
  • 1 tl
    jauhettua currya
  • 2
    perunaa
  • 8 dl
    vähäsuolaista kasvislientä (kuutiosta tai fondista)
  • 2.5 dl
    maustettua ruokakermaa (esim. sipulin- tai juustonmakuista)
  • Pekoni-persiljasilppu
  • 1 paketti
    (170 g) pekonia
  • 0.5 dl
    silputtua persiljaa
  • 0 ripaus
    jauhettua paprikaa
  • 0 ripaus
    rouhittua mustapippuria
 

Ohjeet

Huuhtele kukkakaali, poista kanta ja leikkaa kaali pienemmiksi kukinnoiksi. Kuori ja kuutioi perunat. Kiehauta kasvisliemi kattilassa ja lisää kukkakaali, perunat ja curry. Keitä keskilämmöllä ja kannen alla noin 20 minuuttia tai kunnes ainekset ovat pehmeitä. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma. Anna vielä kiehahtaa. Kuutoi pekoni pieneksi. Kuumenna pannu ja paista pekonisilppu omassa rasvassaan rapeaksi ja kauniin väriseksi. Siirrä pekoni talouspaperilla vuoratulle lautaselle. Talouspaperi imee pekonista ylimääräisen rasvan pois. Mausta pekonisilppu persiljalla, paprikalla ja mustapippurilla. Tarjoa keitto pekonisilpun kanssa.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA