Kukkakaalikeitto ja tilliöljy
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

sisältää kanaa, sisältää lihaa, sisältää valkosipulia, sisältää maitoa, alkuruoka, suklaaton, sokeriton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, munaton, gluteeniton, pääruoka, keitto

Kukkakaalikeitto ja tilliöljy

4 annosta

 

Valkosipulinen kukkakaalikeitto saa pehmeyttä ranskankermasta ja terää tilliöljystä.

Lisää

Ainesosat

  • 1
    (700 g) kukkakaali
  • 1
    peruna
  • 4
    valkosipulinkynttä
  • 2
    kanaliemikuutiota
  • 2.5
    ranskankermaa
  • 0.2 tl
    (1/4 tl) jauhettua valkopippuria
  • 0.5 tl
    suolaa
  • 1.5 l
    vettä
  • Tilliöljy
  • 1
    valkosipulinkynsi
  • 1
    ruukku tilliä
  • 0.5 dl
    persiljaa varsineen
  • 1 dl
    oliiviöljyä
  • 1 rkl
    pinjansiemeniä
  • 0.2 tl
    (1/4 tl) rouhittua mustapippuria
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Tee ensin tilliöljy. Kuori valkosipuli. Soseuta ainekset sauvasekoittimella.

Poista kukkakaalin lehdet ja kanta. Huuhtele kukkakaali. Paloittele kukinnot ja kuutioi varsi. Kuori ja puolita peruna. Kuori valkosipulinkynnet.

Keitä kasvikset kanaliemessä pehmeiksi, noin 30 minuuttia. Siivilöi liemi kulhoon. Kaada kasvikset ja ½ l lientä takaisin kattilaan. Lisää ranskankerma ja soseuta. Mausta suolalla ja pippurilla. Ohenna tarvittaessa kanaliemellä. Anna keiton hautua alhaisella lämmöllä kannen alla 5 minuuttia. Annostele kulhoihin ja kiepauta päälle 1–2 rkl tilliöljyä.