Kukkakaalipeltipizza
Tykkäämiset
7 0
Osuvuus
88%


Muut luokittelutiedot

vähähiilihydraattinen, suolainen, sisältää valkosipulia, sisältää sitrusta, kasvisruoka, italialainen, sisältää munaa, sisältää maitoa, suklaaton, sokeriton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, gluteeniton, pääruoka, uuniruoka, suolaiset leivonaiset

Kukkakaalipeltipizza

6 annosta

 

Kukkakaalipohjainen pizza on loistava piknikruoka, koska se maistuu hyvältä myös jäähtyneenä. Mozzarellan sijasta voit käyttää täytteeseen juustoraastetta.

Lisää

Ainesosat

  • 2
    kukkakaalia (n. 900 g)
  • 2 rkl
    oliiviöljyä
  • 3
    kananmunaa
  • 2 dl
    parmesaanijuustoraastetta
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Päälle
  • 2 dl
    tomaattimurskaa
  • 3 rkl
    tomaattipyreetä
  • 1
    valkosipulinkynsi
  • 2 tl
    oreganoa
  • 225 g
    (1 pkt) mozzarellajuustoa
  • 2.5
    tomaattia
  • 0.5 tl
    mustapippuria
  • 1
    basilikan lehtiä
  • 1
    rucolaa
 

Ohjeet

Rouhi kukkakaali hienoksi joko veitsellä tai monitoimikoneessa. Paista rouhetta paistinpannulla kahdessa erässä noin 3 minuuttia. Kaada kulhoon ja anna jäähtyä. Lisää suola, munat ja parmesaaniraaste. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Painele kukkakaaliseos ohueksi kerrokseksi paperin päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Mausta tomaattimurska tomaattipyreellä, murskatulla valkosipulilla ja oreganolla. Levitä seos pohjan päälle. Lisää pinnalle viipaloidut tomaatit ja mozzarella. Mausta mustapippurilla. Kypsennä pizzaa vielä noin 15 minuuttia. Lisää pinnalle basilikaa ja rucolaa.