Kukkakaalipihvit ja hernesalsa
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

vegaaninen, suomalainen, munaton, maidoton, gluteeniton, pääruoka, pihvit ja pyörykät

Kukkakaalipihvit ja hernesalsa

4 annosta

 

Leikkaa vegaaniset kasvispihvit kokonaisesta kukkakaalista. Sivele pintaan maustekastiketta,\npaahda grillissä ja tarjoile kesäisen hernesalsan kanssa.

Lisää

Ainesosat

  • 1 kg
    kukkakaali
  • 1
    sitruuna
  • 4 rkl
    rypsiöljy
  • 2 rkl
    bbq-kastike
  • 1 pss
    pakasteherne
  • 1 kpl
    punasipuli
  • 1 kpl
    valkosipuli
  • 1 kpl
    punainen chili
  • 1 kpl
    lime
  • 1 kpl
    korianteri
  • 0.5 tl
    juustokumina
  • 0.5 tl
    oregano
  • 0.2 tl
    suolaa
 

Ohjeet

▶ Valmista hernesalsa. Sulata herneet. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna.

▶ Yhdistä kulhossa herneet, sipulit ja chili. Purista joukkoon limen mehu. Hienonna korianteri ja lisää se, öljy ja mausteet kulhoon. Sekoita hyvin. Anna maustua jääkaapissa 1 tunti.

▶ Valmista maustekastike. Purista sitruunan mehu kulhoon. Lisää loput ainekset ja sekoita.

▶ Leikkaa kukkakaalin keskiosasta neljä noin 2 cm:n paksuista viipaletta niin, että kantaosa pitää viipaleet koossa. Käytä ylijääneet reunapalat esimerkiksi kukkakaali-vesimelonisalaattiin tai paahda ne naposteltavaksi grillissä.

▶ Sivele ohut kerros maustekastiketta kukkakaalisiivuille. Laita siivut ritilälle kuumaan grilliin. Paista 5–10 minuuttia molemmin puolin. Sivele kastiketta siivuille muutaman kerran grillauksen aikana. Tarjoa kukkakaalipihvit hernesalsan kera.