Kuohkea kuhakeitto
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_joulukuun_reseptit, sisältää sitrusta, suomalainen, sisältää kalaa, sisältää maitoa, gluteeniton, pääruoka, keitto, muut

Kuohkea kuhakeitto

4 annosta

 

Kuhakeiton juhlaversiossa kasvikset soseutetaan valkoviiniliemeen, keitto pehmennetään kermavaahdolla ja paistettu kuha nostetaan valmiin keiton pinnalle.

Lisää

Ainesosat

  • 300 g
    pakastekuhafileitä
  • 1.5 rkl
    voita
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Liemi
  • 300 g
    (5-6) puikulaperunaa
  • 100 g
    juuriselleriä
  • 1 kpl
    purjon vaalea osa
  • 1 kpl
    sipuli
  • 1 rkl
    voita
  • 2 dl
    kuivaa valkoviiniä
  • 2 kpl
    kalaliemikuutiota
  • 1 rkl
    sitruunamehua
  • 0.2 tl
    (¼ tl) valkopippuria
  • 1 dl
    kuohukermaa
  • 1.5 rkl
    tilliä silputtuna
  • 1.5 rkl
    ruohosipulia silputtuna
  • 7 dl
    vettä
  • 0.8 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Ota kuhafileet jääkaappiin sulamaan noin 4 tuntia ennen ruoanvalmistusta.

Kuori ja paloittele perunat ja selleri. Halkaise ja pese purjo. Viipaloi purjon valkoinen osa. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota kasvikset voissa kattilassa. Lisää vesi, viini ja liemikuutiot. Keitä kasvikset täysin pehmeiksi. Soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Vaahdota kerma pehmeäksi. Silppua tilli ja ruohosipuli.

Leikkaa fileet 3–4 cm leveiksi suikaleiksi. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista kalapalat kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla.

Kuumenna keittopohja kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja kääntele kermavaahto keittoon. Annostele keitto lautasille. Nosta kalapalat pinnalle ja koristele annokset yrteillä.