Kuohkea parsakeitto ja sitruunaranskankerma
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

Huhtikuun Reseptit, sisältää sitrusta, sisältää maitoa, lisäkkeet, alkuruoka, keitto

Kuohkea parsakeitto ja sitruunaranskankerma

4 annosta

 

Takuuherkullisen parsakeiton jujuna on uunissa paahdetut parsat.

Lisää

Ainesosat

  • 1 kpl
    nippu (500 g) vihreää tankoparsaa
  • 1 rkl
    öljyä
  • 1 kpl
    sipuli
  • 1 kpl
    kasvisliemikuutio (gluteeniton)
  • 2 dl
    ruokakermaa
  • 1 dl
    silputtua persiljaa
  • 1 tl
    kuivattua rakuunaa
  • 5 dl
    vettä
  • Sitruunaranskankerma
  • 2 kpl
    sitruunaa
  • 1 prk
    (150-200g) ranskankermaa
  • 0.2 tl
    (¼ tl) rouhittua mustapippuria
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Säädä uuni 220 asteeseen.

Kuori parsat ja poista puumaiset tyvet. Laita parsat pellille ja pirskottele niille noin ½ rkl öljyä.

Puolita sitruunaranskankermaan tulevat sitruunat ja laita pellille parsojen viereen. Paahda uunissa 10 minuuttia.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna ½ rkl öljyä puhtaassa kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää paahdetut parsat, vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä hiljalleen 10 minuuttia.

Lisää kerma, persilja ja rakuuna. Soseuta. Laita kattila takaisin liedelle ja kiehauta. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa.

Purista paahdetusta sitruunoista mehu ranskankermaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi sitruunakermaa annoksiin.