Kuorrutettu kukkakaali
Tykkäämiset
32 22
Osuvuus
90%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, uunissa, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää lihaa, sisältää soijaa, sisältää sikaa

Kuorrutettu kukkakaali

4:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • 0
    vettä
  • 1
    (500g) kukkakaali
  • 0
    suolaa
  • Kastike
  • 1
    keltuainen
  • 1 dl
    juustoraastetta
  • 2 rkl
    margariinia
  • 0.2 tl
    jauhettua valkopippuria
  • 3 rkl
    vehnäjauhoja
  • 3.5 dl
    maitoa tai osa kukkakaalin keitinlientä
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Päälle
  • 4 rkl
    juustoraastetta
  • Lisäksi
  • 0
    paahdettuja leipäkuutioita
  • 3.5 viipaletta
    paahdettua pekonia pieninä kuutioina
  • 0
    tai
  • 0
    tai
  • 0
    tai
  • 0
    sienimuhennosta
  • 0
    kuorrutusjuustoksi sinihomejuustoa
 

Ohjeet

Vaihe 1Huuhtele kukkakaali ja poista terävällä veitsellä siitä kova kanta kovertaen. Nosta kokonainen kukkakaali kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä kukkakaalia noin 10 minuuttia tai kunnes se on puolikypsä. Vaihe 2Sulata kattilassa kastiketta varten rasva ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Keitä noin 5 minuuttia. Jos kastike tuntuu liian paksulta lisää hieman kukkakaalin keitinvettä joukkoon. Vaihe 3Anna kastikkeen hieman jäähtyä ja sekoita joukkoon keltuainen, juustoraaste ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Vaihe 4Valuta kukkakaalista vesi pois ja nosta se voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle kastike ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Gratinoi 225 asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes kastike on hieman saanut ruskeita täpliä. 0805

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA