Kuorrutetut donitsit
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

hiilihydraattipitoinen, sisältää vehnää, sisältää suklaata, sisältää sokeria, rasvainen, sisältää sitrusta, sisältää gluteenia, kasvisruoka, amerikkalainen, sisältää munaa, sisältää pähkinöitä, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, sokeriton, omenaton, gluteeniton, makeat leivonnaiset, leivonnaiset

Kuorrutetut donitsit

20 kappaletta

 

Leivinjauheella kohotetut donitsit syntyvät nopeasti. Pyöräytä valmiit donitsit pelkässä sokerissa tai viimeistele lempikuorrutteellasi.

Lisää

Ainesosat

  • 1 kpl
    sitruunan kuori
  • 7 dl
    vehnäjauhoja
  • 2 tl
    leivinjauhetta
  • 2 tl
    kardemummaa
  • 2 tl
    vaniljasokeria
  • 50 g
    pehmeää voita tai margariinia
  • 1 dl
    sokeria
  • 2 kpl
    kananmunaa
  • 1 dl
    kermaa
  • 1 dl
    maitoa
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Lisäksi
  • 1 l
    rypsiöljyä
  • Sitruunainen salmiakkitoffeekuorrutus
  • 1 pussi
    (168 g) salmiakkitoffee-karamelleja (Hopeatoffee)
  • 15
    Turkinpippuri-makeista
  • 1
    sitruunan kuori
  • 1.5 dl
    kuohukermaa
  • Suolkinuskikuorrutus
  • 2 dl
    kermaa
  • 1 dl
    fariinisokeria
  • 0.5 dl
    kidesokeria
  • 1 rkl
    voita
  • 1 tl
    vaniljasokeria
  • 1 dl
    pähkinä-tai mantelirouhetta
  • 0.2 tl
    (1/4 tl) hiutalesuolaa
  • Kahden suklaa kuorrutus
  • 200 g
    taloussuklaata
  • 100 g
    voita
  • 2 rkl
    vaaleaa siirappia
  • 50 g
    valkosuklaata
 

Ohjeet

Pese ja raasta sitruunan kuori. Sekoita jauhot, leivinjauhe, mausteet ja sitruunankuori kulhossa keskenään. Vaahdota rasva ja sokeri toisessa kulhossa. Vatkaa kananmunat yksitellen vaahtoon. Yhdistä kerma ja maito keskenään. Sekoita jauhot ja kerma-maitoseos taikinaan.

Jauhota työalusta ja kauli tai taputtele taikina noin 1 ½ cm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä kiekkoja esimerkiksi juomalasilla (Ø 7–8 cm). Paina kunkin kiekon keskelle sormella reikä ja levitä sitä hieman suuremmaksi.

Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa tai padassa 170–180-asteiseksi. Tarkista öljyn lämpötila mittarilla tai vaalealla leipäpalalla. Öljy on sopivan kuumaa, kun leipäpala ruskistuu kauniisti minuutissa. Käytä donitsien käsittelyyn reikäkauhaa tai kahta lusikkaa. Kypsennä 2–3 donitsia kerrallaan öljyssä noin 2 minuuttia, käännä ja jatka kypsennystä 1–2 minuuttia. Nosta donitsit talouspaperin päälle valumaan. Kuorruta jäähtyneinä.

Kuori salmiakkitoffee-karamellit kääreistään pinnoitettuun kattilaan odottamaan. Murskaa turkinpippurit paksussa muovipussissa esimerkiksi lihanuijalla tai vasaralla. Pese sitruuna ja vuole kuoren keltaisesta osasta suikaleita sitrusraudalla tai kuorimaveitsellä. Leikkaa leveät suikaleet ohuemmiksi.

Kaada kerma toffeiden joukkoon kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä sekoitellen noin 10–15 minuuttia tai kunnes toffeet ovat täysin liuenneet ja kuorrute sopivan sakeaa. Lisää noin 2/3 turkinpippurirouheesta. Kaada kuorrute kulhoon.

Kasta donitsit nopeasti kuorrutteeseen. Voit myös valuttaa kuorrutuksen lusikalla donitsien päälle. Ripottele pinnalle turkinpippurirouhetta ja sitruunankuorisuikaleita.

Mittaa kerma sekä fariini- ja kidesokeri kattilaan. Keitä kinuskia hiljalleen noin 15 minuuttia (110-asteiseksi). Ota kattila pois liedeltä ja lisää voi, vaniljasokeri ja suola kinuskiin. Anna jäähtyä haaleaksi.

Valuta kinuski donitsien päälle. Ripottele pähkinärouhetta pinnalle.

Paloittele suklaa ja voi pieneen kattilaan. Lisää siirappi. Kuumenna sekoitellen, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Kasta donitsit kuorrutteeseen tai valuta kuorrute lusikalla donitsien päälle.

Sulata valkosuklaa ja lusikoi se tukevaan muovipussiin. Anna suklaan jähmettyä jonkin verran, leikkaa pussin toiseen kulmaan pienenpieni reikä ja pursota valkosuklaaraitoja tumman suklaakuorrutuksen päälle