Kurkku-katkarapurullat
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_heinakuun_reseptit, sisältää mereneläviä, sisältää sitrusta, sisältää maitoa, välipala, lisäkkeet, alkuruoka, pähkinätön, omenaton, gluteeniton

Kurkku-katkarapurullat

4 kappaletta

 

Täytetyt norirullat ovat sushin sukulaisia, mutta valmistuvat nopeammin, sillä ne eivät sisällä riisiä. Viipaloi kurkut ja retiisit superohuiksi, niin rullaaminen onnistuu helposti.

Lisää

Ainesosat

  • 2 kpl
    avomaankurkkua
  • 150 g
    retiisejä
  • 1 kpl
    avokado
  • 0.5 kpl
    limen mehu
  • 1 pussi
    (180 g) katkarapuja (pakaste)
  • 1 paketti
    (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 1.5 tl
    wasabia
  • 0.5 dl
    seesaminsiemeniä
  • 4 kpl
    norilevyjä
  • 1 kpl
    ruukku korianteria
 

Ohjeet

Leikkaa kurkut ja retiisit erittäin ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi avokado. Purista limen mehua avokadolle.

Sulata katkaravut siivilässä juoksevan kylmän veden alla ja hienonna niitä hieman. Yhdistä katkaravut, tuorejuusto ja wasabi kulhossa.

Paahda seesaminsiemeniä kuumalla kuivalla pannulla noin minuutti.

Laita norilevy leikkuulaudalle sushimaton päälle, levitä levylle noin 2 rkl katkaraputahnaa. Laita päälle tasainen kerros kurkkua ja retiisiä. Asettele levyn alaosaan ¼ avokadosiivuista, korianterista ja siemenistä. Kääri levy varovasti rullalle. Tee loput rullat. Viilennä jääkaapissa noin 15 minuuttia. Leikkaa rullista noin2–3 cm:n kokoisia paloja. Tarjoile heti.