Kurpitsa-pekonipiirakka
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_marraskuun_reseptit, hiilihydraattipitoinen, sisältää vehnää, suolainen, sisältää lihaa, sisältää sikaa, sisältää gluteenia, amerikkalainen, sisältää munaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, välipala, alkuruoka, sokeriton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, gluteeniton, pääruoka, suolaiset leivonaiset, leivonnaiset

Kurpitsa-pekonipiirakka

8 annosta

 

Kurpitsa-pekonipiirakka on mainio illanistujaisruoka kevyen salaatin tai kasviskeiton kanssa tarjottuna. Piirakan voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen ja lämmittää 200-asteisessa uunissa ennen tarjoamista.

Lisää

Ainesosat

  • Pohja
  • 150 g
    margariinia
  • 1 dl
    hienoa porkkanaraastetta
  • 3 dl
    vehnäjauhoja
  • 1 dl
    kaurahiutaleita
  • 1 tl
    leivinjauhetta
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Täyte
  • 200 g
    pekonia
  • 1
    (300 g) myskikurpitsa
  • 1 rkl
    öljyä
  • 1
    chili
  • 1 tl
    timjamia
  • 0.2 tl
    suolaa
  • 150 g
    juustoraastetta
  • 2 dl
    ranskankermaa
  • 2
    kananmunaa
  • 0.5 tl
    suolaa
  • 0.5 tl
    mustapippuria
 

Ohjeet

Paloittele rasva kulhoon. Lisää porkkanaraaste ja kuivat aineet. Nypi taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (25 x 35 cm) pohjalle ja reunoille. Tue reunat foliolla, etteivät ne valu paistamisen aikana. Pane pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Kuori ja kuutioi kurpitsan malto. Pane kuutiot uunivuokaan, kääntele sekaan öljy, silputtu chili, timjami ja suola. Paahda kuutioita 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Paloittele pekoni ja paista palat rapeiksi paistinpannulla. Sekoita munat ranskankermaan. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia. Poista foliot reunan ympäriltä. Levitä kurpitsakuutiot ja pekonipalat pohjan päälle. Kaada päälle muna-ranskankermaseos. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA