Kurpitsa-viikunapiiras
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

sisältää valkosipulia, kasvisruoka, sisältää munaa, sisältää pähkinöitä, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, sitrukseton, omenaton, gluteeniton, makeat leivonnaiset, leivonnaiset

Kurpitsa-viikunapiiras

9 annosta

 

Syyspiiraan murea gluteeniton pohja syntyy mantelista ja tattarista.

Lisää

Ainesosat

  • Pohja
  • 2.5 dl
    gluteenitonta jauhoa
  • 2 dl
    mantelijauhetta
  • 1 dl
    tattarijauhoja
  • 1 dl
    margariinia + 1 rkl voiteluun
  • 2 kpl
    kananmunaa
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Täyte
  • 3 kpl
    kananmunaa
  • 1 tl
    kuivattua timjamia
  • 1 tl
    suolaa
  • 0.2 tl
    (1/4 tl) mustapippuria
  • 500 g
    kurpitsaa
  • 2 kpl
    valkosipulinkynttä
  • 0.5 kpl
    purjoa
  • 4 kpl
    viikunaa
  • 1 paketti
    (250 g) mascarponejuustoa
  • 1 dl
    maitoa
 

Ohjeet

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Mittaa jauhot ja pehmeä margariini tehosekoittimeen ja sekoita murumaiseksi. Lisää 2 kananmunaa ja suola. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 10 minuuttia.

Kuori ja kuutioi kurpitsa. Kuori ja hienonna valkosipulit. Huuhtele ja suikaloi purjo. Levitä kasvikset piirakkapohjalle. Lohko viikunat 4 osaan ja asettele täytteen päälle.

Ota ½ dl mascarponea sivuun. Sekoita kulhossa loppu juusto, maito, 3 munaa ja mausteet. Kaada seos vuokaan. Laita ½ dl mascarponea nokareina pinnalle. Paista 40–50 minuuttia.