Kurttukaalikeitto
Tykkäämiset
6 6
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keittämällä, keitto, liha, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää nautaa, sisältää lihaa

Kurttukaalikeitto

4:lle hengelle

 

Keitä maukas keitto kurttukaalista. Pakastetut keittovihannekset helpottavat ruoanlaittoa. Mausta valkosipulilla ja nauti raikkaan juoman ja rapean leivän kanssa.

Lisää

Ainesosat

  • 0
    vettä, suolaa
  • 0
    suolaa ja pippuria
  • 300 g
    jauhelihaa
  • 1
    kurttukaali
  • 1
    sipuli
  • 1.5
    perunaa
  • 1.5
    valkosipulinkynttä
  • 0.5 rkl
    vehnäjauhoja
  • 1.5
    yrttiliemikuutiota, esim. valkosipuli-persiljakuutiota tai tomaattiliemikuutiota
  • 1.5 pussia
    (á 200 g) pakastettuja keittokasviksia
  • Pinnalle
  • 0
    persiljaa
 

Ohjeet

Huuhdo kaali ja suikaloi siitä 5-6 lehteä kattilaan. Kuori ja suikaloi joukkoon sipuli. Lisää vettä ja hiukan suolaa. Keitä kaali pehmeäksi. Murenna sekaan liemikuutiot ja lisää hiukan vettä. Kuumenna keitos uudelleen kiehuvaksi ja lisää pakastekasvikset sekä hiukan perunaa pieninä kuutioina. Keitä kasvikset kypsiksi. Ruskista samalla jauheliha muruiksi, mausta hyvin ja lisää jauhot. Kaada seos keittoon. Huuhtele pannu paistamisen jäljiltä vesitilkalla, kiehauta ja kaada sekin keittoon. Sekoita ja kypsennä 5-10 minuuttia. Silppua pinnalle persiljaa.