Kuumamarinoidut lampaanfileet
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

Huhtikuun Reseptit, sisältää lammasta, sisältää lihaa, sisältää valkosipulia, sisältää maitoa, gluteeniton, pääruoka, uuniruoka, paistokset, muut

Kuumamarinoidut lampaanfileet

4 annosta

 

Mausta kypsennetyt lampaan ulkofileet valuttamalla päälle kuumaa yrtti-valkosipuliöljyä.

Lisää

Ainesosat

  • 500 g
    lampaan ulkofileetä (pakaste)
  • 2 tl
    öljyä
  • 2 tl
    voita
  • 0.5 tl
    rouhittua mustapippuria
  • 1 tl
    suolaa
  • Mausteöljy
  • 4.5
    valkosipulinkynttä
  • 1.5 dl
    tuoretta minttua hienonnettuna
  • 1.5 dl
    tuoretta rosmariinia hienonnettuna
  • 1 dl
    oliiviöljyä
 

Ohjeet

Sulata lihat jääkaapissa ja ota huoneenlämpöön tunti ennen kypsentämistä. Poista rasvat ja kalvot.

Kuumenna uuni 120-asteiseksi. Ruskista lihat pannulla öljy-voiseoksessa kauttaaltaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääri lihat folioon. Työnnä paistolämpömittari isoimman fileen keskelle. Kypsennä uunissa, kunnes mittari näyttää 57 astetta, noin 15 minuuttia. Ota lihat uunista ja anna vetäytyä foliossa vähintään 15 minuuttia.

Hienonna valkosipulit ja yrtit. Kuumenna öljy kattilassa, lisää valkosipulit ja yrtit. Pidä öljy kuumana, älä polta mausteita.

Ota lihat foliosta. Kaada kuuma mausteöljy päälle. Tarjoa risotto primaveran ja broccolini-papaijasalaatin kanssa.

Olutsuositus: Keskitäyteläinen Nokian Panimon Keisari pils.