Kylmäsavulohi-parsakaalipiiras
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

sisältää vehnää, sisältää sitrusta, sisältää gluteenia, Pohjoismaat, sisältää munaa, sisältää kalaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, alkuruoka, suklaaton, omenaton, gluteeniton, pääruoka, uuniruoka

Kylmäsavulohi-parsakaalipiiras

8 annosta

 

Tämä ohje on Marianne Heikkilän moderni versio lapsuuden suolaisista sieni-, juusto-, kala- ja kinkkupiiraista.

Lisää

Ainesosat

  • Pohja
  • 2 dl
    ruisjauhoja
  • 1 dl
    vehnäjauhoja
  • 4 rkl
    öljyä
  • 1.5 dl
    kylmää vettä
  • 1 tl
    suolaa
  • Täyte
  • 200 g
    kylmäsavulohta viipaleina
  • 1 kpl
    pieni parsakaali
  • 1 dl
    raejuustoa
  • 0.5 kpl
    sitruunan mehu
  • Hyydyke
  • 1 kpl
    ruukku tilliä
  • 2 kpl
    kananmunaa
  • 2 rasiaa
    (400 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl
    ruokakermaa
  • 1
    rouhittua mustapippuria
 

Ohjeet

Säädä uuni 175 asteeseen. Sekoita pohjan ainekset kulhossa taikinaksi. Painele taikina pyöreään piirakkavuokaan (halkaisija noin 25 cm) ja siirrä jääkaappiin.

Pilko kylmäsavulohi noin sentin kokoisiksi paloiksi. Pese parsakaali, irrota kukinnot ja halkaise ne pituussuunnassa pariin osaan. Laita parsakaalipalat ja kylmäsavulohikuutiot kulhoon, lisää raejuusto ja purista joukkoon sitruunan mehu. Sekoita.

Valmista hyydyke: silppua tilli ja sekoita ainekset hyvin sähkövatkaimella.

Levitä parsakaali-lohi-raejuustoseos piirakkapohjalle. Kaada päälle hyydyke ja painele parsakaalipalat hyydykkeen alle piiloon. Paista piirakkaa noin tunti, kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin. Piirakka hyytyy loppuun jäähtyessään.