Kylmäsavulohi pasta
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

kastikkeet, pasta, nopea, pääruoka, laktoositon, omenaton, pähkinätön, sitrukseton, suklaaton, vähälaktoosinen, helppo, sisältää maitoa, sisältää viljaa, sisältää kalaa, suomalainen, Pohjoismaat, suolainen, sisältää vehnää, hiilihydraattipitoinen

Kylmäsavulohi pasta

2:lle hengelle
Nopea
Helppo

 

Herkullista pastaa, jolla opetin meidän perheen miesväen syömään lohta :) Arjen todellinen helppo pikaruoka, joka valmistuu käytännössä siinä ajassa, missä spagetin saa keitettyä. Kokeile ja ilahdu!

Lisää

Ainesosat

 • 150 g
  kylmäsavulohta
 • 300 g
  spagettia
 • 2 dl
  ruokakermaa
 • 0.5 dl
  creme fraichea
 • 1 rl
  silputtua ruohosipulia
 • 0.5 tl
  sitruunapippuria
 • 0.5 tl
  suolaa
 

Ohjeet

Laita spagettivesi kiehumaan. Mausta vesi suolalla, lorauta pieni määrä öljyä veteen. Kun vesi kiehuu, niin laita spagetit veteen. Aseta ajastin 10 minuutin päähän, ettei spagetit ylikypsy.

Leikkaa kylmäsavulohi noin parin sentin viipaleiksi. Kuumenna kastikepannu. Laita pannuun rasvaa ja kylmäsavulohi paistumaan. Lisää ruohosipuli (voi olla kuivattua tai tuoretta).

Kun lohi on hieman kypsynyt, niin lisää ruokakerma ja creme fraiche. Lisää sitruunapippuri. Anna kastikkeen pulpahdella noin minuutin verran. Varo ettei pala pohjaan. Maista suolan tarve; usein pelkkä kylmäsavulohen suola riittää, mutta joskus kaipaa ropauksen suolaa.

Jätä kastike pulpahtelemaan miedolla lämmöllä ja sekoittele välillä ettei pala pohjaan. Kun ajastin hälyttää spagettien kiehuneen 10 minuuttia kaada vesi spagetista pois. Kaada takaisin kattilaan ja lisää kastike päälle. Sekoita.

Voit halutessasi (ja mikäli jääkaapista löytyy) vielä raastaa parmesania päälle ennen ruoan tarjoilemista. Mutta tämä on vain bonusta! Maistuvaa on ilmankin ja vie kielen mennessään. Todellista helppoa pikaruokaa! Valmistuu 15 minuutissa.