Kylmäsavuporokakku
Tykkäämiset
3 4
Osuvuus
75%


Muut luokittelutiedot

välipala, keskitaso, leivonnaiset, munaton, liha, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää lihaa, sisältää soijaa

Kylmäsavuporokakku

18:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 200 g
    kylmäsavuporoa
  • 0
    valkopippuria
  • 75 g
    sulatettua margariinia
  • 1 prk
    yrtti-pippurituorejuustoa
  • 1 prk
    rahkaa
  • 1 dl
    ruohosipulia
  • 2 prk
    kermaviiliä
  • 2 dl
    tuoretta kurkkua
  • 150 g
    hapankorppuja
  • 0.5 dl
    maitoa
  • 8
    liivatelehteä
  • Koristeluun:
  • 0
    puolukoita
  • 0
    kylmäsavuporoa
 

Ohjeet

1. Valmista kakkupohja. Hienonna hapankorput tasaiseksi jauheeksi monitoimikoneessa. Lisää sulatettu rasva ja maito. 2. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele hapankorppuseos pohjalle. 3. Valmista täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Paloittele kylmäsavuporo pieniksi kuutioiksi. Pese ja kuutioi kurkku. Hienonna ruohosipuli saksilla. Sekoita tuorejuuston joukkoon rahka, kermaviili, kuutioitu poro ja kurkku sekä hienonnettu ruohosipuli. Mausta valkopippurilla. Kiehauta puoli dl vettä ja liuota liivatelehdet siihen. Lisää liivateseos täytteeseen ja sekoita hyvin. 4. Kaada täyte vuokaan hapankorppupohjan päälle. Peitä vuoka ja hyydytä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele kylmäsavuporomurskalla ja puolukoilla. Ruokalehti 0505

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA