Lammaspaisti
Tykkäämiset
8 2
Osuvuus
91%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, vaikea, pannulla, uunissa, munaton, liha, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää nautaa, sisältää lammasta, sisältää lihaa, pääsiäisherkut

Lammaspaisti

13:lle hengelle
Vaikea

Lisää

Ainesosat

  • 3 kg
    lammaspaisti ,varaa lihaa 200-250g/syöjä
  • Pintaan:
  • 2
    tuoretta rosmariininoksaa tai 1 rkl kuivattua rosmariinia
  • 0.5 tl
    mustapippurirouhetta
  • 1 tl
    suolaa
  • Kastike:
  • 2 dl
    paistolientä
  • 2 dl
    vettä tai mustaa kahvia
  • 2 rkl
    vehnäjauhoja
  • 0
    kermaa halutessasi
  • 0
    mustapippuria ja rosmariinia
 

Ohjeet

Pyyhi liha puhtaaksi veteen kastellulla talouspaperilla, jos tarpeen. Ripottele pintaan suolaa ja pippuria. Nosta liha paistopussiin ja lihan päälle kuivattua rosmariinia tai tuoreet rosmariinin oksat. Sulje pussi, leikkaa sen yksi kulma auki ja nosta paisti uunipannulle. Kypsennä paistia 150-asteisessa uunissa noin 3 tuntia. Tai käytä lihalämpömittaria. Työnnä se paistin paksuimpaan luuttomaan osaan. Kun lihan sisälämpötila on 70 astetta, paisti on punertava. Liha on täysin kypsää, kun sisälämpötila on 75 astetta. Ota talteen paistoliemi pussista ja jäähdytä se. Kuori rasva pois liemen pinnasta lusikalla ja heitä pois. Laimenna liemi kylmällä vedellä tai kahvilla. Vatkaa sekaan jauhot ja keitä kastiketta edelleen sekoittaen 5-10 minuuttia. Mausta kastike paistin mausteilla ja vaalenna ruokakermalla, jos haluat.