Lammaspata
Tykkäämiset
14 8
Osuvuus
93%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, uunissa, gluteeniton, laktoositon, maidoton, munaton, vähälaktoosinen, liha, sisältää lammasta, sisältää lihaa, pääsiäisherkut

Lammaspata

6:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 1 kg
    pakastettu luuton lammaspaisti
  • 1 rkl
    öljyä
  • 1 tl
    mustapippuria
  • 1 tl
    rosmariinia
  • 1
    sipuli
  • 1 dl
    vettä
  • 2
    porkkanaa
  • 5
    valkosipulin kynttä
  • 1 prk
    säilyketomaatteja
  • 1.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Poista sulaneesta lampaanpaistista ylimääräinen rasva. Paloittele paisti. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuumenna öljy padassa ja paista lihapaloja sen verran, että ne saavat ruskean paistopinnan. Mausta lihapalat suolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Lisää pataan kuoritut ja paloitellut porkkanat, valkosipuliviipaleet sekä kuorittu ja lohkottu sipuli. Sekoita joukkoon vesi ja tomaatit. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin kaksi tuntia.