Lammasruukku
Tykkäämiset
8 3
Osuvuus
89%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, pataruoka, laktoositon, maidoton, munaton, vähälaktoosinen, liha, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää lammasta, sisältää lihaa, pääsiäisherkut

Lammasruukku

6:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 0
    öljyä paistamiseen
  • 5
    valkosipulin kynttä
  • 1 kg
    luutonta lammaspaistia
  • 1 dl
    vettä
  • 2
    sipulia
  • 2
    porkkanaa
  • 2
    laakerinlehteä
  • 10
    mustaippuria
  • 4 dl
    punaviiniä
  • 1 tl
    suolaa
  • Suurustamiseen:
  • 3 rkl
    suurustetta ruskeille kastikkeille
 

Ohjeet

Ota lammaspaisti jääkaappiin sulamaan 2 vrk ennen kypsentämistä. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paloittelemista. Leikkaa liha reiluksi paloiksi ja anna tarvittaessa vielä lämmetä lähes huoneenlämpöiseksi. Kuori ja paloittele valkosipulit, sipulit ja porkkanat. Ruskista lihapalat pannulla öljyssä useammassa erässä, ettei pannu jäähdy liikaa ja nesteet valu lihasta pois. Nosta paistetut lihapalat uunipataan, mausta ja lisää kasvikset. Kaada päälle vesi ja punaviini. Kypsennä ruokaa 150 asteessa kaksi tuntia. Sekoita suuruste joukkoon paistamisen loppuvaiheessa ja pane ruukku uuniin vielä hetkeksi. Tarjoile perunoiden tai riisin kanssa.